用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 今日的叩門試,大家覺得點麽?
go

今日的叩門試,大家覺得點麽?

真係好多人呀!

回覆:今日的叩門試,大家覺得點麽?

我女話考哂啲卷之後,老師係睇喜羊羊既時候,叫左兩位小朋友出課室外用英文問“WHST IS YOUR NAME?“同埋“HOW OLD ARE YOU?“F組應該收果位!
恭喜哂佢地!

係WHAT,打錯

係呀!更快選到!!??

我都係F組!但亞女只有睇喜洋洋,冇出去interview.

引用:我都係F組!但亞女只有睇喜洋洋,冇出去int

原帖由 babydonald 於 13-06-25 發表
我都係F組!但亞女只有睇喜洋洋,冇出去interview.
你囡囡有無見到有小朋友被老師邀請出門口?可能仲有機會呢?
我都咁安慰我個女!

回復 小可人媽媽 的帖子

不過,更麽多人,位又唔多,當學習了!

引用:回復+小可人媽媽+的帖子 不過,更麽多人,

原帖由 BBkenjite 於 13-06-26 發表

不過,更麽多人,位又唔多,當學習了!
我囡囡未試過去面試、筆試小學架!尋日佢入到學校個樣好驚,考完都話好驚!當試下同攞個經驗!況且仲未公布,可能2號收信得呢?

更麽真係要見識下,依家的小一考的都幾深下, 讀任何一間都要有準備!你地覺得考的深嗎?我囡唔肯話我知!!

亞囡話見到有山朋友友出去,但佢唔駛

我阿囡話數學考佐:哥哥買了3個橙,妹妹買了6個橙,一共買了多少個橙, 英文要串BEAR DOG,中文就不記得了,不過睇喜洋洋的時候都沒有叫阿囡出去面試,都沒有希望了!

想問...f 組是哪間幼稚園的学生多?

引用:回復+小可人媽媽+的帖子 更麽真係要見識下

原帖由 BBkenjite 於 13-06-26 發表

更麽真係要見識下,依家的小一考的都幾深下, 讀任何一間都要有準備!你地覺得考的 ...
我女覺得好淺,佢學校K3有閱讀理解、作句、重造句字……數學兩位加減、九因歌完全無問題!英文連九大行星、三原色…都學了!我女考試都第一名架!不過一山還有一山高、同埋我女都好緊張!未面試同筆試過小學!

引用:亞囡話見到有山朋友友出去,但佢唔駛

原帖由 babydonald 於 13-06-26 發表
亞囡話見到有山朋友友出去,但佢唔駛
你女女都見到有小朋友睇喜羊羊期間有小朋友出去?

我囡囡話睇緊喜洋洋時,老師就係度改卷

我囡都係 F 組,但佢話睇喜羊羊時老師响度改卷,冇見到老師叫小朋友出去,可能佢睇得太投入

我囡都話唔見老師有叫小朋友出去.

唔知會唔會像其他學校更麽話7月2後先通知,但就早得打電話給收果地
(如果大家收到電話記得來報喜呀!!)

有無B組 我個囡咩都講忘記 祇是說1-10英文串字,

引用:有無B組+我個囡咩都講忘記+祇是說1-10英文

原帖由 tmchim 於 13-06-26 發表
有無B組 我個囡咩都講忘記 祇是說1-10英文串字,
F組無1-10喎!