用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: mos_jsm
go

幾千人考音小

回復 點算好 的帖子

个个都係hold住先,等大抽奬;不過私校要自負盈虧,要賺更多才是嘛!

回復 hoihoima 的帖子

非教徒還可,他們好似較concerned不同教派。

mos_jsm 發表於 13-6-24 17:39
回復 點算好 的帖子

个个都係hold住先,等大抽奬;不過私校要自負盈虧,要賺更多才是嘛! ...
..妳意思即系話佢留位費高定系提議佢超額收人 不過, 又唔系個個hold住等大抽獎既~~

Yanamami  我地學校等大抽獎放榜後先收留位費注冊,好均真架。  發表於 13-6-24 17:57

回復 點算好 的帖子

有心讀音小的人有幾多?

mos_jsm 發表於 13-6-24 17:45
回復 點算好 的帖子

有心讀音小的人有幾多?
呢個問題, 冇人答到你架嘛..

回覆:點算好 的帖子

培僑上年係二千幾人考至真.

tikma  印象中係大約一仟八佰人!  發表於 13-6-24 23:56

引用:回復+evacalbee+的帖子 register+and+acce

原帖由 mos_jsm 於 13-06-24 發表
回復 evacalbee 的帖子

register and accepted the offer need to pay 4.3k, not just a hundred as paid  ...
Registration fee only 1.xk
Not 4.3k

引用:回復+cautionchan+的帖子 音小是基督教私

回復 cautionchan 的帖子

音小是基督教私立小学,吾係直資。
Sorry ! 玩左成年小一派位逰戲都唔知!Anyway,冇報過,冇考過!

回復 eddiehon 的帖子

why sb claim that they loss4.3, when they need to pay full month instead of 1k, at which stage ah?

回復 miuchung 的帖子

差不多二千人,sure less than 2 thousand

引用:回復+eddiehon+的帖子 why+sb+claim+that+

回復 eddiehon 的帖子

why sb claim that they loss4.3, when they need to pay full month instead of 1k ...
註冊費係千幾蚊,明年年頭再cfm學位時要交埋第一個月既尾數。咁d家長喺第二次cfm學位時都唔放位先要交。
唔該唔好知d唔知d就亂講!

回覆:幾千人考音小

同埋佢比較早收表!家長心態係手野係手加做過野

回復 laiyuen 的帖子

sorry, i dont kown anything, just read from the parents who express their opinion at EK like you, thank you very much for your information!

真誇張!

mos_jsm    發表於 13-6-25 00:56
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

我 in 完對這間學校印象幾好, 我由細到大都係佛教學校, 而家屋企重有地主, 二十多歲前直頭對天主基督教會有抗拒, 自從我仔仔開始成日自己禱告(幼稚園影響), 我對天主基督教少咗抗拒及開始接受, 我唔信無理由唔俾仔仔信正信宗教, 而且 interview 時覺得佢無迫我信教, 重點係我相信有正信宗教的老師會感染到我仔仔正面同有愛心

reei    發表於 13-7-3 12:58

自從去年7月ICQM收了我仔仔後,我倆夫妻已決定不參加中央派位。因為仔仔超喜歡這所學校,而學校理念亦很合我們心意及教育方針,所以之後都無考慮其他直資或私校了。九月就會入學,仔仔自己都很興奮,而我們想起也開心^^

回復 HealthFamily 的帖子

Good for you.. :)

回復 HealthFamily 的帖子

恭喜你我都希望我囡囡有咁lucky!!

回覆:幾千人考音小

我淨係報左依間學校,大抽獎都冇,小女九月入學!
不過當然亦會有好多人當依個後備,所以最重要自己知報來仲乜

其實公平D 講... D 家長又要保險留住個位去搏先至會係第2次CONFIRM 留位時FULL PAID 9月份學費..... , 睇戲都有句等價交換啦.... 如果一心入讀根本唔會覺得有問題的...