用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有無知48網排名
樓主: Ashleykenneth
go

請問有無知48網排名

或者我係緊張左 ,話晒我個囡係極有可能讀佢,所以反射作用較大
但果日去叩都有200幾人去, 如果叩唔到既48網小朋友 會唔會唸連飛仔學校都唔收。
我自已仲有個細佬跟尾,都唸過聖愛德華係咪較適合細佬,佢地足球同泳隊出名啲,學術方面就難掌握啲 我見佢校網無好似其他3間藍田小學post晒所有升中既結果,所以連我都有啲擔心,始終人傳人或網上流傳都太難作準

RELAX D..幾唔好既學校都好, 都有入BAND ONE既學生既, 只係父母盡心去教導, 我估, 唔會太壞. 其實唔淨止聖愛德華. 圍住屋村既小學, 都有同樣既問題, 因為家庭背景同教育方法有D唔同, LOCAL家長同大6家長, 有時真係比較難溝通, 佢地O個套, 我地又未必接受到!
(其實我O個間都有厘D問題..盡唔會個個學生都乖的..HAHA)

引用:或者我係緊張左+,話晒我個囡係極有可能讀

原帖由 小兔~阿比 於 13-06-28 發表
或者我係緊張左 ,話晒我個囡係極有可能讀佢,所以反射作用較大
但果日去叩都有200幾人去, 如果叩唔到既48 ...
我個仔個校長話聖愛德華係一間越嚟越進步嘅學校,唔錯嘅!係學啲野淺咗少少。當初聖愛德華收咗我個仔我都超開心架!

至於間學校好唔好, 就真係要夾過先知喇! 我上年有FD 1CHOICE入左聖愛...好開心! 不過今年走都走唔切...佢覺得學校唔係佢想像中咁...
當然, 我又識一個MAMI..個仔上年O係度畢業, 去左聖言..

5好意思 睇黎我真係太緊張 搞到個個變左黎安慰我

回覆:小兔~阿比 的帖子

大家努力啦!來日方長,真係有排我地捱架!到呈分,升中,可能仲壓力大呀!

引用:5好意思+睇黎我真係太緊張+搞到個個變左黎

今日見完藍循,幾時知?

7月2日  

回覆:請問有無知48網排名

7月2唔係第二個註冊日咩,咁遲先通知架

係 佢連in都遲過人 同埋佢話by post就by post
我只有痴痴地守住個信箱

仲有就係成日响bk睇下有無人有通知 但似乎真係無

引用:係+佢連in都遲過人+同埋佢話by+post就by+po

係 佢連in都遲過人 同埋佢話by post就by post
我只有痴痴地守住個信箱
藍循呢間學校喺呢方面幾有自己一套,111至有機會in, 希望你成功!

引用:5好意思+睇黎我真係太緊張+搞到個個變左黎

我係舊生,都想學校好,咁樣至放心比2個女讀。我哋做家長嘅,尤其而家搵啱心水學校咁難嘅情況下,個個都會好緊張,真的少D心血都唔掂。

小兔~阿比 發表於 13-6-28 11:52
但果日去叩都有200幾人去, 如果叩唔到既48 ...
唔洗咁擔心嘅,最緊要間學校啱小朋友,佢有興趣學習,我都叩唔到聖愛德華,反思之後同亞女揾咗過海嘅,間學校唔出名但感覺學習氣分啱小朋友都唔唸咁多喇,書簿費都教埋lu,每間學校都有band1學生,最緊要佢有興趣學習

回覆:請問有無知48網排名

我之前都搵左港島小學,唔駛去三寶先定d咋,藍循係咪3條煙多數有得見?如果係等我下次又試下選佢先

係 111一定有得見  (如果有人無得見請開聲)
你想幫細佬妹揀佢?

藍循係111先見,我021,我個女讀st cat ,大大女,都無面比

回覆:be 的帖子

咁你有offer未呀?

借位一問:德兆vs紅馬,邊間好?德兆够近,派位不俗但只担心是學校催谷成绩的结果

回復 be 的帖子

兩校也很好!德兆真的超谷,派位理想,識人中游也派Band one,但朋友教此校卻不贊成我揀它;红馬似乎無咁谷,且校網靚!我諗要考慮埋遠近和宗教。