用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York - unbelievably cheap
go

York - unbelievably cheap

回覆:York - unbelievably cheap

可以選擇吾送嗎?

請問你是家長嗎?我好懷疑?
畢業禮只係for k3小朋友,升了小一,都走了,會有咩後果?我識幾個來自不同班别既媽咪,從來冇聽過有呢樣野!

醒目開學勳章

mokstick 發表於 13-6-24 17:13
請問你是家長嗎?我好懷疑?
畢業禮只係for k3小朋友,升了小一,都走了,會有咩後果?我識幾個來自不同班 ...

我都係U3 家長, 幾年來從未聽過有呢個安排。

係咪只有考頭幾名既小朋友家長先知道呢個practice?

回覆:valverde 的帖子

之前你已經投訴完ceremony, 垃圾茶點,學校點搶錢,而家又話要迫送花,其實禁不滿,點解仲唔轉校呢?

九龍塘大把學校,唔使禁勞氣喎。

如果淨係考第一名既家長,佢都會攞出嚟講,家長同家長之間都有溝通,但我就完全冇聽過自己班或隔離班有呢樣野!佢究竟係咪york家長?大家自己花時間揾下答案!

你說你是k1升k2既家長,但畢業禮只係俾k3既小朋友及家長,k1 k2係冇份的,所以我諗你所講既野都唔係你身上發生!又係道聽途說???!你讀左一年,對學校所有都咁咁不滿,應該快d去揾一間自己覺得滿意既kg!

I am the parent of L2 and my child did get 1st place in the last and current exam, but up to now, no call from York that ask us to pay any money!

如果真有其事,我諗我會照俾然後去教育局投訴(吾知受吾受理,但我覺得呢個舉動吾洽當)

今年畢業禮獻花的小女孩會升讀女拔。
如果是我女兒升女拔,我會非常樂意自己掏錢買花給校長law.

話說回來,三年York把小朋友教得好好,豐富愉快的學習,學術水平也十分高。三年來,我沒有花多一分一毫(只有學費及每年雜費),不要再抹黑約克了。
今年我囝果班有兩個入女拔,當然家人亦有重點陪育,但學校的確功不可沒。

如果我小朋友N班就已經考第一,我諗我都唔會只係說多謝。唔好講送花,我都會叫囝囝預備禮物俾老師校長。我會好衷心感謝。

其實如果你唔同意學校,唔信任學校,禁都係早啲轉校啦。

每個人嘅觀點,睇嘢角度都唔同,啲說話人傳人都可以轉哂語氣和內容。如果你對學校已經好有成見,你見到聽到都會變成負面。

我們家長都只係想搵適合小朋友,配合自己期望和理念的幼稚園。

喺太負面,負面得有點奇突。之前樓主已經投訴茶點安排,其實公道講句,學校既茶點安排很有彈性(因為可以自己帶,唔帶果D學校可以食學校既優質食物)。我想真正用家一定同意。

EK呢度家長們想要用家真實意見,所以大家要用智慧衡量呢個POST的用心。

maxtimma  Totally agree  發表於 13-6-26 23:15