用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 土瓜灣北帝街補習中心: 孌童「補習淫魔」涉嫌非禮三名女 ...
go

土瓜灣北帝街補習中心: 孌童「補習淫魔」涉嫌非禮三名女生 [複製鏈接]

http://hk.news.yahoo.com/%E8%A2%AB%E6%8D%95%E8%A3%9C%E7%BF%92%E6%B7%AB%E5%B8%AB-%E5%86%8D%E6%8F%AD%E7%8B%8E%E5%85%A9%E5%A5%B3%E7%AB%A5-230006520.html

被捕補習淫師 再揭狎兩女童

【太陽報專訊】孌童「補習淫魔」涉嫌非禮三名女生!沉迷兒童鹹網的「宅男」,會考只得九分,但仍能當上「補習阿Sir」,他為人師表卻人面獸心,除向女生發出肉麻情信外,又「貼身授課」,涉嫌多次撫摸女生私處及大髀內側,更藉詞「曳曳打Pat Pat」摸臀,其中一名九歲女童向父親投訴揭發事件。前日警方將淫師拘捕,再揭發另有兩名女童遭性侵犯,在疑犯電腦內發現逾五千張幼童色情照及大量鹹片,變態程度令人咋舌。警方正追查是否有更多受害人,昨晚疑犯被控三項非禮及一項管有兒童色情物品罪,明日在九龍城裁判法院提堂。

被捕男補習老師姓鄭(洋名Yoshe),今日要在羈留室度過二十九歲生辰,他與家人居於將軍澳。
年紀小啞忍

鄭會考僅五科合格,共獲九分,中五畢業後曾在連鎖快餐店工作,亦曾任職倉務員及售貨員,但去年九月起卻開始執教鞭,在土瓜灣北帝街一間補習中心擔任補習老師。起初他教小四學生,但後來卻主動提出要任教小三學生,班上共有三十名學生,半數為女學生。

消息透露,有人在補習期間疑起色心,多次坐在女學生旁邊,趁其他人不為意期間疑伸手撫摸女生大腿內側及陰部,更不時藉詞女學生「曳曳」,繼而伸出「鹹豬手」拍打女童臀部,乘機摸臀洩慾。受害女學生年紀小,又驚又怕,故一直啞忍。
曾收追求信
直至到上周四(二十日),其中一名九歲女童到上址補習後回家,向父親談起補習時的情況,期間稱自己在補習時被人撫摸大腿,又稱收到老師發出的追求情信,其父聞言後大感錯愕,立即偕同女兒怒氣沖沖地走上補習社,找負責人及補習老師理論。補習社知道事態嚴重,由姓李(四十七歲)女職員致電報警求助。
警方接報到場調查後,前日凌晨到鄭的寓所將他拘捕,案件交由西九龍總區重案組接手跟進。警方經深入調查後,揭發有另外兩名分別八歲及九歲的女童報稱在今年四月份,曾在補習期間疑遭涉案補習老師非禮,並在疑犯寓所搜查時,在他的手提電腦中發現超過五千張年幼兒童色情照片及大量不雅影片,相信是有人從色情網站下載,重案組會繼續追查案件是否牽涉更多受害女學生。

1    0    0    0

:;pppp:

回覆:ABB 的帖子

正人渣

回覆:sukitelfold 的帖子

有冇知道邊間開佢名!

嚇死人!

回覆:土瓜灣北帝街補習中心: 孌童「補習淫魔」涉嫌非禮三名女生

恆x補習社

當年仔仔的慘痛經歷

唔知你地仔仔女女去既補習社, 老師係點?
我好後悔比個仔去呢間補習社, 因為補習社係關門運作. 唔比家長入去, 連第一次參觀睇下環境都唔得. 每次只能在門口接送.
每當有姐姐打電話比我時, 都會聽到老師好惡咁渴罵小朋友, 我唔知佢地o的小朋友有幾頑皮, 我只係知道老師開大個口黎渴罵小朋友. 有時聽到都幾驚, 因為唔知佢係唔係會罵我個仔.
今日我終於聽到老師罵我個仔, 好大聲. 好惡.
我都知我個仔衰, 不過唔係頑皮. 我個仔係"拿西". 老師話佢讀左小一咁耐, o的書都係唔識放好. 一係書包拿書就趺到成地下都係書同紙. 又唔識得即時拾返.
佢係電話度一路同我講就一路渴罵我個仔. 唉, 聽到心都痛哂

我同老公2個都要返工, 都幾晚先放工, 返到屋企約9點鐘左右.
因為我個仔懶散, 所以都搵過幾間補習社, 睇下幫唔幫到手.
本來我係一心想找私人上門補習, 不過因為奶奶唔肯. 咩唔肯唔講啦.
所以由上年9月開學到而家已經轉左幾間補習社, 好似好過份咁.
因為我個仔只係小一
之前搵既補習, 因為只係補得2個鐘.
我個仔去佢度做功完功課都差不多要放學了. 因為每日都有8-9樣功課, 多的11,12樣.
所以無多余時間係補習老師到溫書, 加上個仔做野"拿西" 成日都留左習作係補習社, 成日都要打電話返去叫MISS搵. 搵到就好, 搵唔到就慘, 要欠交. 又要買新既.
跟住周圍問人, 可以點. 佢地介紹左我去土瓜灣一間補習社, 話明攪點哂先可以走人. 即係同佢做孚哂功課, 溫埋書.
聽落好好咁. 我咪即時去搵佢地, 問清楚情況囉.
咁佢地都係咁講. 我當然信啦. 1個月都要1600. 只要有一科唔合格就要加$100.~
我由下學期學始去比個仔補. 上學期我個仔成績唔係好叻, 不過都係唔差. 起埋科科合格.
但補左落去2個月左右, 就開始覺得出事.
由本來7:30左右攪得點, 到後來要9:30先走得.
O個時都覺得無咩野, 只係覺得自己個仔, 係唔係咁苯?
根住開始佢地同我講, 無時間溫英文默書, 要我返去同佢溫  
O NO... 我個仔係你地度咁多個鐘, 一放學3:30左右就去..去到9:30先走, 都仲話無時間溫到默書. 中文都還好, 個仔都識好多個字, 又唔係次次背默.
但英文就慘啦, 有2次仲唔合格, 有一次拿0分.. 點解?? 因為佢前一晚先同我講, 無時間, 溫唔到, 就比我個仔早O的, 7:30就走, 我放工9點返去, 仲要同佢對功課, 拾書包. 根本溫唔哂. O個次為有放棄.
但我個仔學校係每間一天就要做預默, 如果佢地係有幫我個仔做預默, 我相信我個仔唔會得0分.
最後, 我個仔上次測驗有2科唔合格. 我好唔開心.
我唔係要求個仔好叻, 起埋都要合格呀!!
我個仔每星期6都係要返去補習的, 平時補到中午就走得, 因為學校有活動.
但而家已經無得上, 因為一定過哂時間先走得.
我又覺得, 個仔未做好哂, 無得走都岩.
根住上星期6, 我個仔早上10點就去到補習社, 因為星期1要默英文.
我個仔竟然下午6點都未走得, 仲要係我奶奶去到補習社捉佢走.
但默書都未溫好. 仲有7個英文唔識.
點解我奶奶捉佢走??
因為我個仔星期5係學校打左針. 仲有小小燒.
已經係補習社8個鐘. 都攪唔點. 我為有打返補習社講, 奶奶要6點同佢走.
返到屋企, 我個仔休息左一會, 我個妹夫黎同佢溫.
都唔洗1個鐘就攪點哂.
根住我星期2打電話比佢地講, 問發生咩事.. 點解個仔星期6去到咁遲都溫唔到. 唔識.
點知佢地一味話你個仔心散, 又懶, 又"拿西".
又話預默英文, 係我個仔同佢地講, 唔係默落本英文預默簿度. 係抄.
咩都賴落我個仔度
尋日仲衰, 仲過份, 打電話比我, 當住我面一路同我講, 一路罵我個仔, 係渴罵O個. 我心諗, 我個仔已經係最後一日去你度補. 唔洗咁呀!!
我個仔最後同我講返, 其實係剛剛唔小心趺左書包落地下, 拾唔哂, 就比佢咁罵! 有時我罵個仔都無咁過份.

而家我已經轉左私人上門補習.

我當年講呢間補習社既事...

仲有其他人既post

去年我有上去呢間補習社問詳情, 補習社只在門外跟我談話,
但我問可唔可以給我參觀課室環境, 他們拒絕參觀
連這麼簡單的要求, 他們也拒絕, 我怎能安心把小朋友交給他們
所以即時我也放棄這間補習社

黑店嚟架?
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

回覆:happy_lavender 的帖子

其實番補習社同請家庭傭工一樣,都是迫不得已。
反而想知道大家怎樣教小朋友保護自己?

回覆:ABB 的帖子

我同事有感而發,生女要教佢保護自己,生仔要教佢守規矩,多做運動發洩一下精力

‹ 上一主題|下一主題