用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 We are ready...9/7 ~~~爭位<飲茶>
樓主: mrs.so
go

We are ready...9/7 ~~~爭位<飲茶> [複製鏈接]

yes睇完D post ,朋友更加緊張,果日話要包taxis走塲,希望走到5-6間

早兩年這裡有家長問邊度有電單車出租,真係好誇張,諗返起又幾好笑!
:verycold: :verycold: :verycold:

引用:早兩年這裡有家長問邊度有電單車出租,真係

原帖由 ohnono 於 13-06-27 發表
早兩年這裡有家長問邊度有電單車出租,真係好誇張,諗返起又幾好笑!

ohnono 發表於 13-6-27 17:12
雖然係好笑,但又有道理。

記得上年這裡就算過了叩門放榜的黃金期,都仍不停有家長上黎報喜。叩門其實就好像音樂椅遊戲,一經展開轉動,你轉我轉,只要有學校收就會有同學走,不停向上流動,想停也停不了,到九月開學都仍有機會收到電話。

能夠交到報名表,又有機會面試的話,機會就有可能出現。所以盡可能在唔撞筆、面試的時間下(最好預先到校網查看。但其實又好難避免,因為大家都係這段時間進行筆、面試。況且你交表都未必一定有得in。可能情況下就算避唔到都去試一試,最多到時一齊收電話時再決定去邊一間),報多一間得一間。
:verycold: :verycold: :verycold:

回覆:已經收到小學發出9/7中學派位注意事項通告

我開始失眠! 唔通我太緊張!

愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

引用:我開始失眠!+唔通我太緊張! +

原帖由 mrs.so 於 13-06-29 發表
我開始失眠! 唔通我太緊張!
我直情發惡夢,夢見派咗間唔好嘅學校,四出叩門時又帶漏文件

ohnono 發表於 13-6-28 00:18
雖然係好笑,但又有道理。

記得上年這裡就算過了叩門放榜的黃金期,都仍不停有家長上黎報喜。叩門其實就好 ...

你講得很有道理, 交表真係交得一間得一間, 由最想讀嘅交起, 唔好比機會自己後悔!  唔洗親身去嘅, 就分頭行事, 小朋友預留精力隨時筆試面試, 好大可能會比人"鎖"住一個下午, 所以唔好話一定要帶埋小朋友先交, 交得幾多得幾多!

好多人未必會信, 但好多真人真事都係我識得當事人, 音樂倚遊戲係會一直去到9月開學當日, 識得一個同學開學第1日早上9點幾, 個仔返緊學, 佢阿媽收到叩門學校電話; 另外一個仲誇張, 係前年升中嘅, 係開學一星期收到叩門學校電話..........

回覆:已經收到小學發出9/7中學派位注意事項通告

還有8日,各位加油!

祈求下星期好天氣,好消息

愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

如果一切順利,同學仔又有一個一齊玩的曰子了
‹ 上一主題|下一主題