用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請教等消息的家長, 會唔會去買書?
go

請教等消息的家長, 會唔會去買書? [複製鏈接]

請教等消息的家長, 叩門要7月2日先有消息, 你地會唔會去派到的學校買書,
我派到陳國威, 聽日要買書, 我打電話去話唔買住, 語氣唔係几好.
擔心第日如果冇學校收, 要去讀, 阿囡會唔會受到歧視
   0    0    0    0

Ling0426 發表於 13-6-21 14:08
請教等消息的家長, 叩門要7月2日先有消息, 你地會唔會去派到的學校買書,
我派到陳國威, 聽日要買書, 我打電 ...

買書唔係向書商買的嗎??

希望每天開心渡過 ;-)

回覆:null

唔買住,話校服&書都會有人比。

原則上係, 佢果間書局係元朗, 我諗住同佢講, 我自己去買, 但係叫我有消息再通知佢, 佢再打去訂書, 不過唔係几開心咁, 我唔係擔心買唔到書, 而係擔心給學校知道唔係想讀佢地間學校, 受到歧視, 希望係我多虑啦

話有朋友比

回覆:Ling0426 的帖子

你諗多左喇,學校邊會理你咁多,購買與否係自由,總之開學日有書上堂就無問題啦

Ling0426 發表於 13-6-21 14:26
原則上係, 佢果間書局係元朗, 我諗住同佢講, 我自己去買, 但係叫我有消息再通知佢, 佢再打去訂書, 不過唔係 ...

我都覺得學校唔會諗咁多野!!

希望係咁啦, 我做法應該好正常啫, 不過佢問我係咩等緊其他學校消息, 我老實答咗係,  係咩蠢咗?

no la, never mind what they think.

Ling0426 發表於 13-6-21 14:47
希望係咁啦, 我做法應該好正常啫, 不過佢問我係咩等緊其他學校消息, 我老實答咗係,  係咩蠢咗? ...

你咁直接佢梗係唔開心啦, 不過你都答左了, 算啦!!! 一時反應唔到都好正常.

回覆:請教等消息的家長, 會唔會去買書?

阿仔派得好差,4號註冊當日學校講8號有新生會,買書訂校服⋯,但8號我要in學校,最終冇去新生會。
經學校訂可能會慳幾百蚊,但未到最後一刻我都唔會放棄!總之開學當日有書有校服就得啦

回覆:ferrari2007 的帖子

可拖則拖,我唔信學校會記住,開學有齊D書就得!

No.

引用:阿仔派得好差,4號註冊當日學校講8號有新生

原帖由 ferrari2007 於 13-06-21 發表
阿仔派得好差,4號註冊當日學校講8號有新生會,買書訂校服⋯,但8號我要in學校,最終冇去新生會。
經學校訂 ...
打返學校請病假囉,去in重要啲

唔駛,8號係星期六
我意思係interview撞正派位小學嘅新生會,我最終無去新生會去左interview
‹ 上一主題|下一主題