用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 路德會梁鉅鏐小學 2013-2014 新生揮手區
樓主: jessielui2004
go

2013-2014 新生揮手區

回覆:fa_fa 的帖子

大家買了餐具未呀?食飯是否要帶枱墊?美術堂是否耍買圍裙?小息是否要買個袋仔

回覆:k1723 的帖子

食飯要帶可以摺埋既枱墊,要買圍裙同手袖for視藝堂,要帶袋入水壼,食物盒,毛巾盒for小息,因小一小息係落去操場,以上所有嘢都係朋友告知

回覆:2013-2014 新生揮手區

飯商有餐具送架, 唔洗餐墊, 食飯學校有盤.  買定小息袋同水樽.  視藝可以去文具店買一張雞皮紙 ($1.5 上年價錢), Sz 約學校枱咁大

回覆:small-pekkle 的帖子

謝謝回覆,星期五新生訓練日再見!

多謝各家長的分享!

你們對小朋友開學的準備都做得好好,
也提醒了我這個粗心大意的媽媽.

衷心感謝啊!

希望各位梁小的家長請多點參與發表,

祝大家一切順利! 開學日見啦!

回覆:jessielui2004 的帖子

請問星期五需要帶文具和書包嗎?

回覆:jemanfong 的帖子

通告只係話著校服

回復 small-pekkle 的帖子

呢D真係全部唔知 ..... 梁小D資訊好似樣樣都遲過人咁, 次次打電話去問都話遲D 會通知 ......

回復 jemanfong 的帖子

今早打電話問了, 不用帶書包,
教識員說只須著整齊校服, 也可
以給子女帶一支水, 其他都不用
了.

goofyfyfy
我女女升小二啦, 上年都係好似你哋咁, 咩都知架. 所以同大家分享吓!

jessielui2004  Thank you!   發表於 13-8-30 09:53

small-pekkle 發表於 13-8-29 11:38
goofyfyfy
我女女升小二啦, 上年都係好似你哋咁, 咩都知架. 所以同大家分享吓!

...

多謝你的分享, 期望明天上適應班時可以問到多D資料吧 !

無錯,感覺呢間學校對資訊發放比較差,通告唔清楚,同時打返去問通常都無結果

個女是1d班

分班是隨機? 還是?

引用:無錯,感覺呢間學校對資訊發放比較差,通告唔

原帖由 jemanfong 於 13-08-29 發表
無錯,感覺呢間學校對資訊發放比較差,通告唔清楚,同時打返去問通常都無結果

...
Totally agreed

回復 jemanfong 的帖子

係因為佢地啲文職人員太差,
不過唔緊要, 起碼其他部分係進步緊!

hi All, 各位好!
我的女兒讀1A班。
有冇Facebook群組?thanks

abt 發表於 13-9-3 14:19
hi All, 各位好!
我的女兒讀1A班。
有冇Facebook群組?thanks
Just Created a Facebook 群組 =)

Group Name  :  LKK P1 家長聊天室

Welcome all parents of Primary 1 in LKK Primary School ~ please join in the group and invite any other parents you know