用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 求助!!!請各位給意見~
go

求助!!!請各位給意見~

我小朋友今年9月讀小一,因為派到唔想入0既學校,去左叩門,宜家有一間通知0左,但系我又想等埋其它學校0既消息。因為錄取我小朋友呢間學校唔我最想入0既學校,宜家我應該點做?使唔使去注冊0左先?如果去0左註冊完又有另一間我更想入0既學校,到時可唔可以再去拎返張註冊證?請有經驗家長教教路!多謝先!

ac917  係可以取回註冊証,呢個情形好普遍  發表於 13-6-21 12:56

回覆:求助!!!請各位給意見~

可以的!放心註冊吧!

karen55407 發表於 13-6-21 11:58
可以的!放心註冊吧!
yes,註左冊先啦

當然要左先啦....

穩陣起見, 註冊先咗啦!   

這是難題嗎?

Go ahead, mark one school firstly!

學校有冇話你知deadline ? 我叩個D有,有D話2/7前!如有deadline 米交左先再寫退學信!如2/7 前,米keep 到六月尾先交!好似我都係甘!唔使拎來拎去甘煩!不過謹記,就算不用交正先,都唔好hold 學位!好多小朋友等待中!請各家長做下好心!

cautionchan 發表於 13-6-21 13:26
學校有冇話你知deadline ? 我叩個D有,有D話2/7前!如有deadline 米交左先再寫退學信!如2/7 前,米keep  ...

我明白各位等學位0既家長心情,通知個間25號前要注冊,我會註冊左先。遲D有其它學校消息再放0左呢間。總之我手上得一個學位,唔會KEEP住其它唔想要0既學位。
所以先問下大家,如果去註冊完又可以再退學去接受另一間0既話我就放心啦。多謝您0地吖!

回覆:CHANMIUSHA 的帖子

讚!