用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培道小學 2013 P1大家入尼認識下
go

2013 P1大家入尼認識下

我個小朋友有幸今年入讀培小小一,有無2013 P1嘅家長&同學仔,大家可以認識下?

你地係唔係培幼升上尼架? 我個女唔係,讀其他幼稚園,所以唔太熟悉學校,請大家多多指教。

你好呀! 我個仔來年入讀小一, 也不是培幼升上的. 我都想早些認識下將來同學仔的家長, 大家來打個招呼吧!

Hi, HI, 我囡囡也不是培幼生, 11月底出生的細細B, 所以有點 "蛇gue"。

hello, 我個囡都唔係由培幼上架, 唔知返到小學佢會點.....真係令人有d擔心

siu_to 發表於 13-6-20 12:17
hello, 我個囡都唔係由培幼上架, 唔知返到小學佢會點.....真係令人有d擔心

咪儍雞雞, 成隻大頭蝦咁囉

回覆:2013 P1大家入尼認識下

好開心認識大家啊! 我囡囡叫Keira, 8月20日同24日嘅家長會/迎生會你地會唔會去呀?

MHLMWH 發表於 13-6-20 14:43
好開心認識大家啊! 我囡囡叫Keira, 8月20日同24日嘅家長會/迎生會你地會唔會去呀?

...

緊係會去啦, 24日係唔係可以帶埋小朋友去呢?

應該兩日都可以帶, 20號除了拎書, 還睇分班結果, 可見埋班主任架, 上次註冊時個職員同我講的.

很高興認識你們, 我囡囡唔係讀培幼, 所以要重新適應新環境,新的學習模式, 認識新同學及老師, 又要早起床,  希望大家多多分享, 讓小朋友同大人都盡快適應小學生活啦!  

我之前有打過電話去學校問8/24家長日洗唔洗帶小朋友, 佢哋話冇要求要帶小朋友去, 所以小朋友唔去都得, 但如果你想帶小朋友回去, 我想學校都不會阻止的.

回覆:little_yolky 的帖子

係啦!我諗住20號問吓

我剛在FB開了群組, 培道小學 2013年度小一同學會, 有興趣的請加入呀!

有興趣加入培道小學FB群組, 已經PM EMAIL ADDRESS給你了, 謝謝!

回覆:2013 P1大家入尼認識下

How to join fb?

我都有興趣加入培道小學2013年度小一同學會FB群組呀! 已PM EMAIL ADDRESS俾你, 可否幫忙ADD我. 謝謝!

Hi, HI, 我囡囡也不是培幼生, 12月中出生的細細B, 多多指教~

我都想join呀, 請問點join呢?

Bungianne 發表於 13-6-25 11:10
Hi, HI, 我囡囡也不是培幼生, 12月中出生的細細B, 多多指教~

好細個呀, 真係叻女, 一定好淡定了。

BTW, 點解無乜男你0既?

回復 little_yolky 的帖子

暫時好似得我個個係男孩子.

little_yolky  係, 你囝囝到時會好受歡迎。   發表於 13-6-25 15:56

MHLMWH 發表於 13-6-24 23:04
我都有興趣加入培道小學2013年度小一同學會FB群組呀! 已PM EMAIL ADDRESS俾你, 可否幫忙ADD我. 謝謝! ...
入不到FB, 是否入facebook然後login, 再search 培道小學2013年度小一同學會? 沒有呢!!!!!!!