用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問 ABC pathway 同 英國文化協會,邊間長遠學英文好呢 ...
go

請問 ABC pathway 同 英國文化協會,邊間長遠學英文好呢?

請問 ABC pathway 同 英國文化協會,邊間長遠學英文好呢?

回覆:請問 ABC pathway 同 英國文化協會,邊間長遠學英文好呢?

兩間的課程設計都有系統,如是長期學習,我會揀間最近屋企或容易上學的果間。

:-) waiwai

回覆:請問 ABC pathway 同 英國文化協會,邊間長遠學英文好呢?

兩間的課程設計都有系統,如是長期學習,我會揀間最近屋企或容易上學的果間。

:-) waiwai

candy747candy 發表於 13-6-19 15:38
你會否介意唔係英國人或美國人老師?因abc會有其他藉的老師。

比你一言驚醒!不過,我首要考慮課程,其他因素較次要。

請問你小朋友幾大?

My daughter is 3y3m old

我女都係3歲幾開始去英國文化協會讀都讀左一年,我覺得似番pg, 但又問過佢地就答咁o既年紀係用玩同唱歌方式教, 等佢地覺得有趣同唔怕聽同講英文。今年都有報k2的英文班,因為又唔知邊間好, 又問過佢地d劍橋英語要5歲, 大約k3先有得學。起碼英國文化協會都有d認可掛 所以讀住先

ABC 果度個BB Playgroup 叫劍橋預備班,都係ART & CRAFT,story telling 同唱歌玩遊戲果D野,去到三歲多就會suggest 你入 cambridge pre-starters(同樣無考試,要去到Starters 先有,好似都係K3),如果講認可,其實到最後都係拎張cambridge 既證書 , 大囡響呢度讀得開心學得好,我覺得已經OK! 同埋地點都係一個考慮因素,我讀果間黃埔只係幾分鐘路程,好方便

depends on the teacher

引用:比你一言驚醒!不過,我首要考慮課程,其他

原帖由 candy747candy 於 13-06-20 發表
比你一言驚醒!不過,我首要考慮課程,其他因素較次要。
我小朋友番緊abc 既ilearn course.啱啱完成k1課程。課程有劍橋加phonics,即是話佢5歲前已經教。
我個仔初初番abc係劍橋班,西人教,番左一個月見佢都鐘意番就轉左ilearn,見到由西人轉左abc我初時都唔prefer.但見佢又番得一樣開心,d英文又真係keep到,所以繼續俾佢讀。不過我都有同學校反映無機會接觸西人呢個問題,佢地話會同校長反映。

學期尾evaluation 由主任講番小朋友表現,講既野我都好認同。覺得個老師都真係有留意每個小朋友既進展。so far I m happy with what they provide.

回復 ffaye 的帖子

ILeam 好嗎?小朋友會有明顯進步嗎?丶
:hammer: :-( :-D :-) :-o

Cathyip 發表於 13-7-22 00:45
回復 ffaye 的帖子

ILeam 好嗎?小朋友會有明顯進步嗎?丶

I am happy with the progress and my son is happy to go to class.

回覆:ffaye 的帖子

So u think if my two years old joining abc playgroup is too early?? Or I can wait later when he settles in nursery class??

回復 hehawendy 的帖子

Hi Wendy,
I think can you take the free trial first, they offer both Playgroup/ Oxford Path program
:)

回覆:cillaB 的帖子

Thx will check with them!!!