用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗,聖大,寶血,聖保錄,你會選邊間? ...
go

玫瑰崗,聖大,寶血,聖保錄,你會選邊間? [複製鏈接]

麻煩各位俾啲意見?我個人就唔鍾意玫瑰崗,啲老師一點耐心都沒!其他暫時唔知,多謝
   3    0    0    0

回復 supersarah8 的帖子

St paul kindergarten

回覆:supersarah8 的帖子

都唔駛諗啦,SPK同其它是唔同level的。但如果你是問定下年,就考到先算。SPK是超難考的:;pppp:

如果你問的係SPN,我只可以講SPN比SPK更難考。

引用:麻煩各位俾啲意見?我個人就唔鍾意玫瑰崗,

原帖由 supersarah8 於 13-06-18 發表
麻煩各位俾啲意見?我個人就唔鍾意玫瑰崗,啲老師一點耐心都沒!其他暫時唔知,多謝
...
考咗先想!因間間都難入!未必收!

回覆:玫瑰崗,聖大,寶血,聖保錄,你會選邊間?

spk --> 聖大 --> 寶血,玫瑰崗本來係心目中首選,不過上次單野搞到冇乜信心,所以唔会諗!

聖大係咪聖瑪加利大?

spn = 聖保祿
spk = ? (唔知喎)

回復 ylcyvonne 的帖子

兩間都係聖保祿,n係幼兒園,k係幼稚園。分別係左右兩個門口

引用:麻煩各位俾啲意見?我個人就唔鍾意玫瑰崗,

1) St. Paul
2) SMK
3) RHS
4) 寶血

回復 vivivivi888 的帖子

請問有咪唔同啊?麻煩分享下。

回復 stellalamm 的帖子

Why is 寶血 the least favorite of the four?

SPN 全日,收兩歲,好少位
SPK 半日,收三歲,較多位

引用:回復+stellalamm+的帖子 Why+is+寶血+the+

原帖由 honeybunny7 於 13-06-19 發表

Why is 寶血 the least favorite of the four?
係,因為一星期得兩堂20分鐘英文堂

Thanks.
Can you briefly describe the incident at Roseryhill?  

And, do you know which of these schools take the parents' or the child's religion into consideration when selecting students?

引用:回復+stellalamm+的帖子 Thanks.+Can+you+

原帖由 honeybunny7 於 13-06-19 發表

Thanks.
RHS 始終有間英文私小做後備,而且升中派位理想,個人覺得讀英小對小朋友較有利,因為由細到大讀開英文數對入大學較易適應!寶小係中小,所以冇咁中意!至於rhs kg 好注重英文,課程比寶小深少少

Thanks for the explanation

vivivivi888 發表於 13-6-18 21:56
回復 ylcyvonne 的帖子

兩間都係聖保祿,n係幼兒園,k係幼稚園。分別係左右兩個門口 ...

原來係咁唔知你地講o既難入係銅鑼灣o個間定大埔o個間呢?

vivivivi888 發表於 13-6-19 16:40
SPN 全日,收兩歲,好少位
SPK 半日,收三歲,較多位

大埔聖保祿N1分別有半日及全日班,N2-N4就全部都係全日班
‹ 上一主題|下一主題