用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 D F4 worksheet平時點organise
go

D F4 worksheet平時點organise

醒目開學勳章

每科都有F4 油墨紙 or A4影印紙 打印嘅工作紙, 請問妳地係點教小朋友FILE而又方便溫習呢? 一張一張'散收收", 每次溫習都要花時間整理, 溫完又亂哂龍

回復 Laputa 的帖子

學校會有釘孔 file 入住. 儲齊一set, 到考試先會派返屋企溫習.

回覆:D F4 worksheet平時點organise

ek 又食post

Laputa 發表於 13-6-18 13:00
每科都有F4 油墨紙 or A4影印紙 打印嘅工作紙, 請問妳地係點教小朋友FILE而又方便溫習呢? 一張一張'散收收" ...

我用Clear folder

醒目開學勳章

I thought about using Clear folder, but some worksheets have multiple pages.  When doing revision, I found it very inconvenient.  

回覆:D F4 worksheet平時點organise

用唔同file 分類放好,一個學期完就釘埋一齊

醒目開學勳章

kaychu 發表於 13-6-21 08:33
用唔同file 分類放好,一個學期完就釘埋一齊
will your child do this by him/herself?

我叫我女(小三)收拾好,她總漏一兩張要我幫她找回,做係有做,不過要跟手尾

Laputa 發表於 13-6-21 09:11
will your child do this by him/herself?

佢會, 但唔係一收到就執囉...可能有十幾張堆埋就會執一次...