用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 外藉老師為班主任的英粵班
go

外藉老師為班主任的英粵班

通常英普班才以外藉老師為班主任, 但我不想小朋友普通話學中文(怕小朋友唔識用廣東話識字), 除左民生英粵班有外藉老師為班主任外, 哪間幼稚園k1英粵班是有外藉老師為班主任? 謝謝指點

回覆:BethMum 的帖子

好多,例如有Yew Chung 和 Manhabit

Ka

回復 ka78 的帖子

仲有THINK

ka78 發表於 13-6-18 11:07
好多,例如有Yew Chung 和 Manhabit

謝謝回覆, Yew Chung 是國際學校, 請問k1 的中文堂佔多少時間? 如果我target local英小, Yew Chung 適合嗎? 謝謝指教

回覆:外藉老師為班主任的英粵班

好多幼稚園都有英粵班揀㗎喎,如劍鳴、崇真、st cat

引用:好多幼稚園都有英粵班揀㗎喎,如劍鳴、崇真

原帖由 mvtogether 於 13-06-18 發表
好多幼稚園都有英粵班揀㗎喎,如劍鳴、崇真、st cat
謝謝回覆,我知道好多間都有英粵班,不過英粵班而有net做班主任就唔太多

回覆:BethMum 的帖子

學之園雙班主任,有net

Stafford 每天有中文、英文及普通話堂,各30分鐘,雙班主任,但由外籍老師做主導。

回覆:外藉老師為班主任的英粵班

Victoria also emphasizes in Eng/Can supplemented by PTH if you take trilingual stream

Greenfield Long Beach K1

1.5 hrs English (net) + 1.5 hrs 普通話 (net) + 0.5 hrs Eng / 廣東話 (自選)