用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局朱正賢小學 2013年9 月升"小二"保良局朱正賢小學家長交流區... ...
go

2013年9 月升"小二"保良局朱正賢小學家長交流區...

很快又一年了, 仔仔終於完成一年級的最後一天的考試了, 這個星期六日不需要面對黙書或考試, 仔仔和自己總算可完全放鬆一下..

請問小二是否已把成績好的, 編為A班或普通話班, 成績較差, 編為D班?

yf 發表於 13-6-19 14:52
回復 PTMCYS 的帖子

報到先!
仔仔話唔會派卷, 哪錯在哪裡都不知道了. 我仔仔又沒有抄晒所有料的成績, 仲係估估下.....我諗跟中期成績差唔多掛, 有d 好左d, 又d 差左d....

我問仔仔這幾天學校有什麼教, 佢話無, 只帶d 書番去睇.

學校仍然沒說什麼時候回去收成績表.

回覆:yf 的帖子

唔明學校點解唔派番d卷返黎比家長睇囉! 上兩次都會派番黎簽名,咁我都可以知小朋友錯係邊。

yf 發表於 13-6-21 09:02
回復 PTMCYS 的帖子

我見校曆表第三學段試後係沒有家長日的, 我估成績表可能係卑小朋友拎返屋企而不需見家 ...

另外, 妳們仔仔囡囡有無入管樂隊, 我想佢入, 因為出面學好貴, 請問是否今年已過了參加的時間, 究竟點面事, 因從未學過.....

回覆:yf 的帖子

上學校網有得睇。派首三志願有89.06%

醒目開學勳章

回覆:mirandayeung 的帖子

朱小年年都好快手,中午已放上網,今年成績仲好好!

lingchi 發表於 13-7-9 18:52
朱小年年都好快手,中午已放上網,今年成績仲好好!

因為校長處事很進取.

回覆:PTMCYS 的帖子