用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2013/14 荃灣何傳耀小學~入學
go

2013/14 荃灣何傳耀小學~入學

Hello!  Everyone!

我今年大抽獎抽到呢間學校...
可以分享一下, 比下意見嗎

milk

引用:Hello!++Everyone!我今年大抽獎抽到呢間學

原帖由 yutinlung 於 13-06-15 發表
Hello!  Everyone!

我今年大抽獎抽到呢間學校...
Hi Milk~我小朋友今年都係派到何小,雖然覺得何小唔係差,但都希望可以叩下其他環境較好嘅學校,不過希望不大啦~唯有同阿女一齊投入何小生活啦

回復 love-baby 的帖子

yeah...我都係疊埋心水讀何小ga la.
你係第幾志願中呀?
我係第3.

回覆:yutinlung 的帖子

我擺第二呀~你小朋友係囡囡嗎?你會選擇普教中嗎?7月6號考分班試啦~

no, 係仔仔,
我選左普教中,
但我個仔普通話都係一般, 未必入到
係呀...你會幫佢溫書嗎?

引用:no,+係仔仔,我選左普教中,但我個仔普通話都

原帖由 yutinlung 於 13-06-26 發表
no, 係仔仔,
我選左普教中,
但我個仔普通話都係一般, 未必入到
應該唔會特別溫啦~我囡囡數學比較差,中英都ok,普通話就真係非常之普通啦,但都想佢入到普通話班~
分班試就順其自然啦~輕鬆埋今個暑假,就要努力啦~

yes...add oil together.

Hi. 我地最後都係讀何小,今日仲去買咗校服和書。你地呢?

我有個學生讀這間, 我覺得這間英文教材做得很好,是一間很好的小學

引用:Hi.+我地最後都係讀何小,今日仲去買咗校服

原帖由 hoyshc 於 13-07-06 發表
Hi. 我地最後都係讀何小,今日仲去買咗校服和書。你地呢?
Me too~今日係阿女第一次到這校,希望佢來緊6年有愉快嘅校園生活~

引用:我有個學生讀這間,+我覺得這間英文教材做得

原帖由 suki35 於 13-07-07 發表
我有個學生讀這間, 我覺得這間英文教材做得很好,是一間很好的小學
感恩~多謝你咁好嘅分享~好少聽見其他人分享何小,所以對此校了解唔多,如你所講...係件非常好嘅事~

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

suki35 發表於 13-7-9 00:11

用心的學校不多, 我另一學生於名校就讀, 課程深(正確是用書深, 平日worksheet卻像 ...
多謝你~我好有興趣想了解多D教小朋友嘅資訊,多謝你分享~

Dear all,
sorry for delayed reply,
上次去買校服...買書簿...校車...一次過搞哂
亞仔都好鐘意呢間小學, 話D老師好好
再聽到SUKI既回覆, 放心好多
亞仔D英文麻麻, 希望佢可以係何小更進一步

我都想要你既BLOG去SHARE育兒資訊, pls pm me, many tks

回覆:2013/14 荃灣何傳耀小學~入學

大家有收到分班信嗎?因為之前學校話會8月寄信通知,我未收到,所以想知大家有收到嗎?thx

引用:Dear+all,+sorry+for+delayed+reply,+上次

原帖由 yutinlung 於 13-08-07 發表
Dear all,
sorry for delayed reply,
上次去買校服...買書簿...校車...一次過搞哂
但suki35好係想搵客囉~:;pppp:

回覆:yutinlung 的帖子

我自己不是這校的家長,
但鄰居的孩子是升小一及小三。
我和他家長很熟絡,除了校舍舊和細外。沒有甚麼比思源,石鐘山或官小差。老師的悉心,校長的熱情。
而且學校與何傳耀中學在高小時,有學生交流,幫助小六生順利適應中學課程。

引用:我自己不是這校的家長, 但鄰居的孩子是升

原帖由 sampapa 於 13-08-08 發表
我自己不是這校的家長,
但鄰居的孩子是升小一及小三。
我和他家長很熟絡,除了校舍舊和細外。沒有甚麼比思 ...
多謝你咁好嘅分享~令入讀小朋友同家長對學校了解同增添信心~

回復 sampapa 的帖子

聽你講完....又再放心了,
對於全軍覆沒的我, (大熱門冇間中到)
睇到D家長, 教授講呢間學校係好野,
我就知我既愚昧....
人就係成日比外表既野扼到,
而忽略左最重要既野,
硬件好但配合不到軟件及人既操作係無用的

milk

我都未收到呀
小一好似冇精英班...right?