用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 英藝同boxhill,大家認為揀邊間好昵?
go

英藝同boxhill,大家認為揀邊間好昵? [複製鏈接]

沙田區,呢兩間邊間好d呢?
   1    0    0    0

回覆:emilywks 的帖子

我選咗boxhill

回覆:英藝同boxhill,大家認為揀邊間好昵?

Boxhill

可否解釋下!  Thx!

但係我響open day 去過boxhill,真係覺得campus 好細,同埋...佢open day was only from 1 to 5pm, we got there at 3pm, 老師們已經冇曬電la wor...

回覆:dragonwarrior 的帖子

去完boxhill open day, 都覺得麻麻地

雖然campus 好細, 但好乾淨! Boxhill d comment 好似比英藝好! 英藝好似好易收生, Boxhill 比較難入!

我都有去boxhill open day,印象麻麻。

回復 dragonwarrior 的帖子

boxhill open day 已經過左喇? 咁知唔知英藝幾時open day?

兩間都一樣易入

回覆:emilywks 的帖子

我兩間都有offer, 最後揀英藝。

引用:我兩間都有offer,+最後揀英藝。 +

原帖由 cjj123 於 13-07-06 發表
我兩間都有offer, 最後揀英藝。
點解既?

回復 vanessayan1107 的帖子

其實兩間我都OK的, 英藝書簿費已俾, 之後才in boxhill, in完嗰個week即收取錄信, 但原來學費都要$4800. 咁就費事再轉, 照去英藝.
boxhill個campaus 真係細左啲同埋我唔覺得好乾淨, 但老師真係好caring (我bb在boxhill上playgroup).

引用:回復+vanessayan1107+的帖子 其實兩間我都

原帖由 cjj123 於 13-07-07 發表

其實兩間我都OK的, 英藝書簿費已俾, 之後才in boxhill, in完嗰個week即收取錄 ...
我情況同你一樣,但我同老公最後都揀boxhill

cjj123 發表於 13-7-7 14:22

其實兩間我都OK的, 英藝書簿費已俾, 之後才in boxhill, in完嗰個week即收取錄 ...

我情況都係一樣, 英藝書簿費已俾, 而且英藝係am, boxhill係pm, campaus比較, 英藝大過boxhill, 學費英藝仲耍平小小, 最後決定讀英藝

emilywks 發表於 13-7-8 10:55
我情況都係一樣, 英藝書簿費已俾, 而且英藝係am, boxhill係pm, campaus比較, 英藝大過boxhill, 學費英藝仲 ...
係啦, 估唔到boxhill仲要貴啲. bb今年入n班, 讀一年睇吓點先再決定. 希望你小朋友讀得開心.

去過英藝新校舍, 完全唔會考慮呢間

引用:去過英藝新校舍,+完全唔會考慮呢間

原帖由 elmolly 於 13-07-08 發表
去過英藝新校舍, 完全唔會考慮呢間
大圍新校舍? 唔好呀?我仲諗住去睇下添

Kkgirl310 發表於 13-7-8 16:30
大圍新校舍? 唔好呀?我仲諗住去睇下添

一入去已經好大陣味, 全校都以shocking瑩光色布置, 頭都暈埋, 莫講話要專心上堂. 而且佢無窗, D味更加難散. 我寧願揀村校好過

引用:Quote:Kkgirl310+發表於+13-7-8+16:30+大圍

原帖由 elmolly 於 13-07-08 發表
一入去已經好大陣味, 全校都以shocking瑩光色布置, 頭都暈埋, 莫講話要專心上堂. 而且佢無窗, D味更加難散 ...
咁嚴重?!

我仲以為新校舍應該會好好添!

聽你咁講,的確有D失望

不過校舍算大嗎?

‹ 上一主題|下一主題