用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 14 和 16
go

14 和 16

那個綱學校好些?
14不夠位要借16位。14競爭較大?

醒目開學勳章 王國長老

引用:那個綱學校好些? 14不夠位要借16位。14競

原帖由 McBonnie 於 13-06-15 發表
那個綱學校好些?
14不夠位要借16位。14競爭較大?
14吾夠借16,但同時速成16聖馬可加班,今年9x個位

回覆:Charlotte_mom 的帖子

請問聖馬可有冇機會被殺校,它是否16網內最差的小學呢?

回復 lily233242 的帖子

殺校應該已成過去,因為學齡人數會不斷增加,不過聽今年好多被派去的家長話,個個似走難一樣,四處叩門.

借八個位去14網,聖馬河開夠一班收足25個,下年人多再開多一班,夠晒攞胆。。。。。

醒目開學勳章

回覆:14 和 16

14無乜二線校,好多間唔放第一都無機,今年太古都要頭三先入到,一搏唔到就好大鑊,除非肯定有私小Backup,如果唔係16入到頭三機會係大過14。
我Net14大女今年填晒16間學校(包括借16嘅位),結果派15啟基
幸好大女幼稚園成績表現尚可,有幼稚園校長推薦信再加三條1先可以入返第一志願,我見阿女啲同學派啟基同佛教康山仍在努力中

醒目開學勳章

Btw啟基註冊時聽啲老師話今年開3班,或會有4班

聖馬可斷龍事件真係大鑊,查實而家d 學校質素未必差咁遠。攪到聖馬可好似鬼屋咁人見人怕?

阿大 and 阿細,爸爸媽媽永遠愛您們!

引用:Btw啟基註冊時聽啲老師話今年開3班,或會有

原帖由 BABY520 於 13-06-17 發表
Btw啟基註冊時聽啲老師話今年開3班,或會有4班
E~~~我註冊時都有問過d老師,但係話今年"應該"會開兩班...

BABY520 發表於 13-6-17 19:04
14無乜二線校,好多間唔放第一都無機,今年太古都要頭三先入到,一搏唔到就好大鑊,除非肯定有私小Backup, ...

我明年net 14選校,可否pm我你怎樣排統一派位的學校比我參考,唔該哂!

ha8mo 發表於 13-6-18 14:55
甲一/乙一:北循、丹循、衛上、衛下、炮米、北官、嘉諾撒(if 女仔)、太古揀一間
乙二:如第一不是選太古 ...

請問,如果乙二放太古,其他三、四、五...不填,咁如果入唔到太古咁點算? 會否派咗去第二區?是否應該全部都填哂? 真係唔係好明白,謝謝!

醒目開學勳章

回覆:bbggbb 的帖子

我自己無問呀,抽到呢間註冊似行刑,我填表時偷聽到老師同家長講*4/6下午時段,可能我聽錯

引用:我自己無問呀,抽到呢間註冊似行刑,我填表

原帖由 BABY520 於 13-06-18 發表
我自己無問呀,抽到呢間註冊似行刑,我填表時偷聽到老師同家長講*4/6下午時段,可能我聽錯

...
哈哈!講得好,真係勁似行刑!
咁你依家有冇叩到邊間?

引用:Quote:CreativeAccount+發表於+13-6-17+19:

原帖由 ha8mo 於 13-06-18 發表
當大家恐懼時,你可以嘗試貪婪既
咪傻啦,叩到間好仲走?:;pppp:

阿大 and 阿細,爸爸媽媽永遠愛您們!

BABY520 發表於 13-6-17 19:04
14無乜二線校,好多間唔放第一都無機,今年太古都要頭三先入到,一搏唔到就好大鑊,除非肯定有私小Backup, ...
你111選邊間