用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 藍田循道衞理小學 48網~有冇人收到藍循面試通知??
樓主: ppwlp
go

48網~有冇人收到藍循面試通知?? [複製鏈接]

點解會唔鐘意金麗既??

其實我又未聽過,但金麗同兆強friend就係人都知
金麗有活動唔夠地方都問兆強借既
睇返金麗派小學個chart又真係唔多入藍循
不過可能入親金麗都放兆強做首選先形成呢個現狀

回復 小兔~阿比 的帖子

同樣咁叻...相信學校係會收20分果個!又想講下...而家叻嘅學生周圍都係...學校注重品德方面...所以面試時學校好睇家長平時與小朋友點相處...收一個有質素嘅家長好過收一個叻嘅學生...你唔發覺學校面試時問嘅學術問題唔難答咩...反而會問下小朋友平時喺屋企和父母相處嘅情況!

小兔~阿比 發表於 13-6-26 04:10
你咁講真係牙煙
不過金麗真係主打入兆強多
個個都話我點解唔係揀兆強 你係金麗的嗎?
係喎 同班同學

ckm327 發表於 13-6-26 12:10

同樣咁叻...學校相信係會收20分果個!又想講下...而家叻嘅學生周圍都係...學校注重 ...
如果20分收先 咁黎梗到丫妹就真係要諗少一間 丫妹9月先讀 書 變咗得10分
如果都唔收
除非2年級轉校 唔係靠唔到丫哥
灰到。。。。。只能來年補補
神安排嘅試鍊需能受 但係呢次好甘丫

唉。。。。。。而家嘅教育 唔填鴨嘅同時 變晒質
個個家長都想小朋友快樂成長 有幾多个真係做到呢。。。

回復 @[email protected] 的帖子

你個派到邊間小學?

哈 咁你問你個仔 姓顧果個就係我個囡喇
我都好同意有品德好緊要 尤其藍田多左好多無品既家長之後
我試過參加運動會 聽到個家長鬧聽唔到點玩 老師請佢出去都發老脾唔出
我果下係登佢小朋友難堪
又有次 去廁所沖廁無水 去斟水返黎見要沖果格有人入左 咪沖埋隔離間先再去沖多次自已格 一個家長問都唔問一手搶左我個水筒
不過啲家長有時都好叻架 人前人後一個樣

小兔~阿比 發表於 13-6-26 12:44
哈 咁你問你個仔 姓顧果個就係我個囡喇
我都好同意有品德好緊要 尤其藍田多左好多無品既家長之後
我試過參 ...
唔洗問佢我都係佢口邊聽過 ^^唔知幾時 呢个世界變成咁
今日帶完丫仔番學去報后補泳班
前面有个家長問梗嘢
我排第2
突然有2个家長隔硬塞入个窗口位
係咁問嘢
个職員都未叫到佢走 問梗嘢个丫姐就話係咪報后補 係就快啲
排第2嘅我 嬲嬲地同塞入黎嘅c9講 排隊得唔得
跟住佢話我想拎表渣
我同个對方講番 拎表係弟2邊 2人先肯稍移佢地嘅玉步
但熱心嘅第1位媽媽好得意 佢嘅熱心變咗混亂

小兔~阿比  你仔有提過我個囡?我阿囡人地街度叫佢成日唔識人咁架,  發表於 13-6-26 18:22

ckm327 發表於 13-6-26 12:33

你個派到邊間小學?
派閩僑。。。唔收迫住佛教康山
一直安慰自己 最壞大算 康山net14 有校車
可能係一个試鍊呢
人少啲 如果參賽 多啲小朋友有機會參與
十萬个扭曲 我真係覺得自己好有丫q精神
盡力走了當就嘅路 結果係點 都只有接受
而家in晒 心情放鬆好多 因為緊張都無用
上幾星期番教會 一唱詩時基乎崩潰 係小朋友面前唔表現得咁無奈
同老公傾 只有一句 咁都無辦法黎回應(太理性吧)
加上親朋戚友 得閒問你兩句 鄰居又問下 連樓下看更都問埋一份 暈

ckm327 你小朋友係咪讀藍循架 你知唔知係咪等到7月2先寄信通知
我真係好心急  成個月都心神恍惚

回覆:小兔~阿比 的帖子

等的滋味好難受

小兔~阿比  連皮膚都差埋  發表於 13-6-26 23:52

係呀...我女係讀藍循 但我就唔知係唔係7.2至公布結果 如果學校話係7.2就會係果日

完全明白你嘅感受 我都等梗升中放榜 TT 折磨中 希望7.9唔使叩門 一擊即中! 都希望你地叩門成功啦.

藍循做乜都好有規矩

回覆:小兔~阿比 的帖子

有規矩唔好咩xd  我反為中意  所以阿女而家係個有規矩嘅人^^

佢話2號經郵件通知, 唔知係email 定 by post 呢??

我又無唔中意 係我心急啫
佢咁規矩 我唸佢話by post就by post架喇
6月快啲過拉

我自已都對果啲話無second in等信通知果啲有啲不滿
雖然知道佢點做都唔會收 但身為學校出爾反爾 有點其身不正

by post...哎呀...因我註冊果間學校4號要去訂書訂校服果d...

小兔~阿比  你4號收唔到打去問下 講返個case出黎 我唸好過sin左啲錢  發表於 13-6-27 11:03

回覆:48網~有冇人收到藍循面試通知

其實如果叩唔到一線學校,我覺得陳呂嘅尖子班都唔錯!應該係講,以前幼稚園嘅校長同我講,陳呂嘅英文班不比兩間兆差架,大家可以留意一下呢間!

但我reject左呢  佢又唔起响藍田
我鐘意小學生行路返學  行下個人都健康啲又可慳車錢
‹ 上一主題|下一主題