用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 派左深水埗官立小學嘅,入黎say個hi
樓主: cherrytam2468
go

派左深水埗官立小學嘅,入黎say個hi [複製鏈接]

回覆:joeyjoey711 的帖子

我都係兩女!

其實我個人認為,深官未算好差,
可能係比以前呢間學校既新聞所拖垮!
起碼呢間學枚校舍新同大嘛,
之前我地派到果間得五百平方米....
咁你話係咪深官好過佢啦

回覆:Boomwow2001 的帖子

我都係,未叩門成功,咩都未買

回覆:派左深水埗官立小學嘅,入黎say個hi

朋友問基愛ok麻?

好似麻麻地,有人話跟白田天主教差唔多!

引用:弓起晒!咁小朋友去左邊間呀? +

原帖由 Boomwow2001 於 13-06-17 發表
弓起晒!咁小朋友去左邊間呀?
去左善導呀,請問呢間可以嗎?見校舍好舊!

善導唔錯架,因為唔記得係上定下午校其中一間分拆出去變依家係荔天,應該唔差的!!!^^

(我阿囡原本都係派深官,不過嘗試叩門後入左聖安德烈)

大家好!我囡都係派咗深官,等緊叩門消息
今日打去深官問之前迎新日無去,佢地話校服要去新浦崗親身買,而書就交咗張入數紙再攞張低單去校務處,話可以安排開學前到學校攞書。

回覆:chanbbtwins 的帖子

哈囉!請問妳等邊間消息呢?

校車唔知洗唔洗留位呢?

有冇人聽左迎新會校長講D咩野,同有咩教育方針呢?

我無去到,我都想知!

我現在好煩!基愛話收我個女,我知道佢地校長個教學方針幾好,係佢攪好返學校好番D,不過唔知佢會做幾耐,如果佢唔做間學校就不太好了。依家唔知放唔放棄深官去試下,所以好想知深官多D野,等我去決定點!

野人好索子  差唔多隔一年兩年就換一個校長,唔知咁樣對學校有無不良影響,今年呢個都係剛剛換左架咋,希望唔會咁快又一個啦!!!!!!  發表於 13-6-18 15:10
野人好索子  其實深官都唔係好幾多,因為我去拎番註冊證時見到門口個校長留名牌......  發表於 13-6-18 15:09

我女都是叩到基愛,註冊了。校長似乎幾好只做了2年由原本3班變返4班小一,是否叫做有進步?  但是我都想知該校的品德教育如何?  擔心個女養懶左好難返轉頭!

引用:我女都是叩到基愛,註冊了。校長似乎幾好只

原帖由 sbear 於 13-06-18 發表
我女都是叩到基愛,註冊了。校長似乎幾好只做了2年由原本3班變返4班小一,是否叫做有進步?  但是我都想知該 ...
相信個校長幾好,佢好致力鼓勵學生學英文拼音,去聽過佢既講座,佢係一個好用心的校長

回復 Boomwow2001 的帖子

等聖多馬,聖安德烈

其實點解其他官小咁多人叩,但係深官個個要走呢?

joeyjoey711  估計係之前d負面新聞拖垮...  發表於 13-6-19 22:49

回復 Cathy.Leung 的帖子

我地要對基愛有信心先得,小朋友學得好唔好,我地家長都有責任的,如果我地個個都著緊的話,他們也會學得好好到時升中派位都派得好!

我想問大家讀咩幼稚園架?

joeyjoey711  我女讀極普通的幼稚園...  扣學卷後, $300一個月學費, 所以應該不值一提  @@" 哈哈...  發表於 13-6-19 23:05

我有去聽"深官"既小一講座...   校長&老師很友善, 整體感覺良好...  新校舍, 超多配套&資源... 學生一人一體藝...    教學重點同校訓一致, 好似係"積極進取,自我完善"...  會安排學生去海外交流團/參觀等, 吸收更多書本以外既智識...     英文科, 引入唔知一整套唔知咩咩咩最新版, 係佢地獨有的, 目的係令學生 聽說寫讀 無難道咁上下, 總知係對學生好啦...  其我我打字表達能力較差, 不過我覺得佢地嘅教學理念/態度, 係幾適合我兩個女的...     [[題外話: 我聽講座時, 兩個女被安排跟老師去另一層嘅課室玩, 返去接女時, 兩條友開心到唔願走 =.=" 不斷話好鐘意d老師, 妹想即刻返學  =.=""...  雖然唔知係咪落左藥?! 哈哈~ 講笑,  但係覺得"深官"某d老師係好有愛心, 佢地會用心教好每位小朋友!!]]
寶兒豬豬~ 每日更新blog~
http://hk.myblog.yahoo.com/kevinjoey-family/

以 生 命 享 受 生 命 !!
‹ 上一主題|下一主題