用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 好心放位啦!
樓主: LOVELY-BABE
go

好心放位啦! [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+dlee_ca+於+13-06-17+發表啱

原帖由 birdbird522 於 13-06-17 發表
都唔明d人點解要派完第一志願又要再去叩門,係想証明自己好運,小朋友叻,定自己太貪心呢??d人咩心態呢? ...
有時第一志願未必是心想的第一,在派位制度下去填一間機會好一點作保險線,再叩心中第一無可厚非。
最老土的是,得到自己想要的,然後講比人聽唔識做決定。
您聽過中咗六合彩,d錢唔識洗未啊?

如果我女派到甲部第一志願一定讀,但乙部就真係好難講,我果區唔係好揀得落手。

引用:Quote:原帖由+birdbird522+於+13-06-17+發

原帖由 dlee_ca 於 13-06-18 發表
有時第一志願未必是心想的第一,在派位制度下去填一間機會好一點作保險線,再叩心中第一無可厚非。
最老土 ...
佢派果間係大熱門,跟本已係中獎!!!仲有一樣野好奇怪,佢派既果間同去叩門既果間教學風格根本唔同,一個活動教學冇分精英班,一間傳統學校,真係百思不得其解!!!!!

引用:唉…今日先係第二個post見到一個jm已獲派第

原帖由 birdbird522 於 13-06-17 發表
唉…今日先係第二個post見到一個jm已獲派第一志願,之後又去叩另一間大熱學校,點知收左,而家自尋煩惱,唔 ...
玩爆自己個腎,都唔知乜心態吧!

回覆:好心放位啦!

我家姐咪呢d衰人囉,hold左自行聖家,又hold左直資一間,宜家又去叩多間直資王錦輝,真係多舊fish

tung0409  忍唔住都要插下你家姐, 真係玩咩!!! 傻傻地...  發表於 13-6-18 16:59

回覆:tempooo 的帖子

甘又真的冇聊左D!

引用:我家姐咪呢d衰人囉,hold左自行聖家,又hol

原帖由 tempooo 於 13-06-18 發表
我家姐咪呢d衰人囉,hold左自行聖家,又hold左直資一間,宜家又去叩多間直資王錦輝,真係多舊fish

...
我朋友而家發曬茅,六月一號到而家足足半個月有多,佢叩咗八間,有四間in,但全部冇消息,喊完又喊,佢連學校註冊都冇去呀!

回覆:好心放位啦!

似乎要等到7月2日後,即第二個註冊日,才有明顯數量的空缺。

因為我打電話問個waiting status, 佢話上星期一個號碼也未有call過,都唔知真定假,唯有信佢。

引用:似乎要等到7月2日後,即第二個註冊日,才有

原帖由 dlee_ca 於 13-06-18 發表
似乎要等到7月2日後,即第二個註冊日,才有明顯數量的空缺。

因為我打電話問個waiting status, 佢話上星期 ...
冇選擇,只有等,講真自己搵工都未試過咁勤力同咁緊張!

引用:Quote:原帖由+dlee_ca+於+13-06-18+發表似

原帖由 shan1022 於 13-06-18 發表
冇選擇,只有等,講真自己搵工都未試過咁勤力同咁緊張!
完全贊成!

引用:Quote:原帖由+birdbird522+於+13-06-17+發

原帖由 dannyyau302 於 13-06-18 發表
玩爆自己個腎,都唔知乜心態吧!
玩爆自己個腎

引用:Quote:原帖由+tempooo+於+13-06-18+發表我

原帖由 LOVELY-BABE 於 13-06-18 發表
我朋友而家發曬茅,六月一號到而家足足半個月有多,佢叩咗八間,有四間in,但全部冇消息,喊完又喊,佢連學 ...
唔註冊???咁激,我d朋友由元朗派到天水圍北d小學,點唔鍾意都去註冊,最差打算讀一年再插班……我都係咁諗!

引用:Quote:原帖由+dannyyau302+於+13-06-18+發

原帖由 birdbird522 於 13-06-18 發表
玩爆自己個腎
玩爆自己個腎

回復 birdbird522 的帖子

I am the same case as your friend.  Really bad luck...
in fact, not only Sheung Shui, Yuen Long's got lots of 'victims' in this year. Yelling for a good news soon~~

引用:回復+birdbird522+的帖子 I+am+the+same+c

原帖由 ccblythe 於 13-06-18 發表
回復 birdbird522 的帖子

I am the same case as your friend.  Really bad luck...
我見到我朋友真係好慘,佢仲有個細囡跟住,唉…我都唔知講咩好……希望你地最後都可以係返同區讀!!good luck~~

birdbird522 發表於 13-6-18 14:39
唔註冊???咁激,我d朋友由元朗派到天水圍北d小學,點唔鍾意都去註冊,最差打算讀一年再插班……我都係咁 ...
對呀! 點可以唔註冊? 衰衰地讀住先都要啦!
‹ 上一主題|下一主題