用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督堂幼稚園 請問cckg 學費幾錢
go

請問cckg 學費幾錢 [複製鏈接]

請問cckg 學費幾錢, 是不是只收 k2-k3  , 是不是全英環境
   1    0    0    0

回復 japoton 的帖子

我都想知學費係乜價錢?

回覆:lauren_kik 的帖子

2013-2014,HK$47,000 (one year by 10 months )

由幾年前二千幾蚊, 短短幾年起咗一個 DOUBLE, 個名真值錢 !!

嘩!, 我地以前二千幾全包, 包雜費, 包茶點, 包旅行, 包去海洋公園.

引用:由幾年前二千幾蚊,+短短幾年起咗一個+DOUBL

原帖由 jywbb 於 13-10-14 發表
由幾年前二千幾蚊, 短短幾年起咗一個 DOUBLE, 個名真值錢 !!
May i know if most CcKg students are really from St Cat as i was told.  Do K1 students of other schools stand a chance at all?

今時今日,要揾一間二千零蚊學費而又全包 (零 - 雜費/書簿費/戶外活動費) 已經無乜可能。

學習/遊戲環境主要係英語,每日半小時中文,功課都係中文。
我並不需要看到你現在跑得有多快,只寄望看到你日後跑得有多遠

你覺得這間學校環竟及老師怎樣? 細心嗎? 係咪要靠係先可以入 對考小一又有好處嗎? 係咪功課及通告都係全英文 有冇普通話學

ddbjan 發表於 14-1-4 01:01
你覺得這間學校環竟及老師怎樣? 細心嗎? 係咪要靠係先可以入 對考小一又有好處嗎? 係咪功課及通告都係全英 ...

1)  校舍唔大,但有 playground,環境黎講算係唔錯。

2)  我相信,每一間學校都會有極小部份學生可以經由關係 (人事) 入讀。相對來說,純個人觀感而言,如有兄弟姊妹就讀或畢業的話機會可能大一點 (但並非大好多),而 old boy/girl 或相同教會等,影響係極輕微。

3)  不論結果如何,考小一的過程,對家長來說既漫長,又痛苦。而我亦相信小學收生只望收取他們認為合適的小朋友,每一間的面試程序都有所不同,相對來說就是小朋友本身既表現同埋和學校之間的緣份大於一切。

4)  通告係全英文,功課則只有中文,

引用:Quote:ddbjan+發表於+14-1-4+01:01+你覺得

原帖由 Patpatmom 於 14-01-06 發表
1)  校舍唔大,但有 playground,環境黎講算係唔錯。

2)  我相信,每一間學校都會有極小部份學生可以經由 ...
Thanks for your info.

May i know if there is nanny bus service available?

picture 發表於 14-1-6 13:10
Thanks for your info.

May i know if there is nanny bus service available?
印象中 Registration 當日會有校車服務資料在門外派發。但始終學生小,未必會有理想校車線。

‹ 上一主題|下一主題