用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91網禾輋信義學校評價如何?
樓主: microgroup
go

91網禾輋信義學校評價如何? [複製鏈接]

請問學生乖嗎?

poodlemma 發表於 14-6-15 20:22
請問學生乖嗎?
看過一篇文章,介紹一位帶着兩個女兒出海揚帆幾年環遊世界home schooling家長叫張惠侶,回港後好像就是入了這間沙田信義禾輋,因為覺得小班有愛心。但最終有無繼續讀就唔知。

引用:Quote:poodlemma+發表於+14-6-15+20:22+請

原帖由 Parisienne 於 14-06-15 發表
看過一篇文章,介紹一位帶着兩個女兒出海揚帆幾年環遊世界home schooling家長叫張惠侶,回港後好像就是入了 ...
應該係

http://news.stheadline.com/dailynews/headline_news_detail_columnist.asp?id=133391&section_name=wtt&kw=84

回覆:91網禾輋信義學校評價如何?

我透過幼稚園安排,參觀這小學,感覺良好,亦有小二英文觀課,那堂所教的生字,老實講,雖然全英文,有一位本地老師及一位外藉native English speaking 老師授教,但我仔K2都已經都識,及學過。這班學生很乖很安靜聽老師上堂,小組遊戲亦很有鉄序,很有禮貌。校長,老師非常友善,盡地主之誼帶我地班家長參觀校舍。

我知道這校是91網四寶之一,係因為佢要照顧到有特別需要學生,例如有過度活躍症,專注力不足,自閉症,聽障之學童,所以感受到佢地老師真的有教無類及有愛心。

請問有子女在這間學校讀書的家長,學生一般在上課時,都能認真,專注地學習嗎

引用:回復+OasisMa+的帖子 你說得對,我讀信義

原帖由 tsuilan 於 13-09-09 發表
回復 OasisMa 的帖子

你說得對,我讀信義,老師好好,功課和温書都有壓力,培養小朋友有愛心去关愛少少缺 ...
請問知唔知每年大約有幾人可升英中?

我派了龍崗, 現叩無可叩, 叩埋信義, 如真係入到我覺得好過龍崗, 希望會比其它學校客易啦, 有無多D家長比下意見呢

呵呵! 原來搞錯左, 唔係依個SUBJECT.

引用:我派了龍崗,+現叩無可叩,+叩埋信義,+如真係

原帖由 喜樂果子 於 14-06-20 發表
我派了龍崗, 現叩無可叩, 叩埋信義, 如真係入到我覺得好過龍崗, 希望會比其它學校客易啦, 有無多D家長比下 ...
加油呀。我上年派左聖華,但我想小朋友讀基督教學校,所以我都有叩信義。我見完校長都好鍾意間學校理念,不過我最後入左第二間,始終學校晌屋村,環境差少少。
聖華都好好架,校長同職員都好好,校長跟得好足,你可以考慮叩埋聖華

回覆:jemanfong 的帖子

平心而論,聖華真係不俗

我想問, 信義有無人in過呀, 希望最後可手持信義再去等其他好消息啦

回覆:喜樂果子 的帖子

你轉左信義啦?

auscarma發表於 14-21 17:6 左信義啦?
準備去in,希望佢容易D收啦。現階段真係想揾返間基督教學校已願了

回覆 OasisMa 的帖子

請問沙循洗唔洗放乙一或二先有機會見?

mslmama 發表於 14-6-22 17:04
回覆 OasisMa 的帖子

請問沙循洗唔洗放乙一或二先有機會見?

今年係人都有得in
‹ 上一主題|下一主題