用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問12網大抽獎大家第一二三志願抽到哪些學校? ...
go

請問12網大抽獎大家第一二三志願抽到哪些學校?

囡囡今年升K3,因為我只得15分,甲一冇可能抽到心儀學校,只可寄望大抽獎。請問大家抽到第一二三志願多不多呢?和你們選的是什麼學校呢?感謝你們的幫助!

如題,請幫忙!

我其實係農圃舊生,如果我填自行收生選農圃可能有機會。但是囡囡便要天天過海上學了,還有犠牲了抽到灣仔區心儀的學校。
請問大家的意見?謝謝!

我揀St Francis 1st choice,好彩派到。女仔多數都係嗰3間: marymount, St francis, St Paul Sec。睇你點排。呢3間排邊間做2nd choice都肯定唔得。我個人覺得Marymount 會多人揀,其他差唔多。

謝謝你的意見!又想問如果抽軒官咪大家都冇中教分囉?抽軒官會唔會機會大D?

我係第二階段大抽獎,係唔使計宗教分。如果第一階段,某程度上你啱!

回復 paul12345 的帖子

咁男仔又點排呢?男校小位,選完弟二志願放軒上或下或聖雅各是否己冇机啦。應該點排?

男仔多數排華仁St Jo,軒上又多人排過軒下,今年我識2個排St James 第一都得左。Sorry!2nd Choice 入真係唔知

醒目開學勳章 王國長老

回覆:請問12網大抽獎大家第一二三志願抽到哪些學校?

聖雅各近年都係要首選,擺2、3不如吾好擺

回復 Charlotte_mom 的帖子

咁選左華仁,第二真系吾知寫咩好喎,聖雅各軒小又吾寫得,
吾通第二放寶血
平時D人第二系放咩家?

回覆:請問12網大抽獎大家第一二三志願抽到哪些學校?

李賜豪

Hi all! If I put in this way :
1) Wah Yan
2) Hennessy government (PM)
3) Precious Blood

Is it ok?

回覆:請問12網大抽獎大家第一二三志願抽到哪些學校

李赐豪同事今年放第一第一輪即收

引用:Hi+all!+If+I+put+in+this+way+:1)+Wah+Yan

原帖由 apple82 於 13-06-12 發表
Hi all! If I put in this way :
1) Wah Yan
2) Hennessy government (PM)
有人軒下放第二得左

paul12345 發表於 13-6-11 17:53
我揀St Francis 1st choice,好彩派到。女仔多數都係嗰3間: marymount, St francis, St Paul Sec。睇你點排 ...
如果擺第一志願,瑪利曼同聖方濟各邊間勝算高啲?

引用:Quote:paul12345+發表於+13-6-11+17:53+我

原帖由 kongman 於 13-06-15 發表
如果擺第一志願,瑪利曼同聖方濟各邊間勝算高啲?
機會差唔多。marymount大熱,所以有人不夠膽搏。st francis, 風頭略遜,但一樣勁多人鍾意。其實真係揀你自己心水啦!

引用:回復+Charlotte_mom+的帖子 咁選左華仁,第

原帖由 chrischeung 於 13-06-12 發表
回復 Charlotte_mom 的帖子

咁選左華仁,第二真系吾知寫咩好喎,聖雅各軒小又吾寫得,
第二志願真的要穩陣地既選擇,否則絕對有機會一瀉千里!我女今年首選爲大熱,第二爲次熱,結果一下子碌到第十四志願。你如若不想派位之後欲哭無淚,最好第二志願已作好穩陣的選擇。當然,如有直資back up,就可盡力一搏。

回覆:kongman 的帖子

揀St. Francis做第一,妳可以做定校服,問題是妳否捨得放棄Marymount做第一?

scbhongkong 發表於 13-6-16 09:33
揀St. Francis做第一,妳可以做定校服,問題是妳否捨得放棄Marymount做第一?

...

出生率年年增加, 未必一定吧!!!
希望每天開心渡過 ;-)

正常家長放大熱為首選,軒下為次選,三選在李赐豪或宝血。