用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91網:沙田區有無人已收到話收你地既小朋友呀?? ...
樓主: ice03
go

91網:沙田區有無人已收到話收你地既小朋友呀??   [複製鏈接]

你女女IN 完得唔得呀? 好驚佢唔收呢~我個仔又唔係答得好叻~ 你係米都係邵副校呀? 有啲係主任IN , 想問有無分別呀?

引用:蕭小通常會幾時通知架,+我今天IN+完~

原帖由 ice03 於 13-06-11 發表
蕭小通常會幾時通知架, 我今天IN 完~
3day's latter...last yr

回復 tastecherry 的帖子

係米一定要父母註冊架? 可以其他親人幫忙註冊嗎? 因為有急事要出國, 所以怕佢通知我時我又未返得黎~點算??

引用:回復+kakagilbert+的帖子 沙呂不是即日通

原帖由 tastecherry 於 13-06-11 發表
回復 kakagilbert 的帖子

沙呂不是即日通知嗎??我地6月8IN.....老師話三點前收到電話就有得SECOND IN...冇 ...
second in 完後要等今個星期才收到通知

nc2000 發表於 13-6-11 23:53
即沙呂星期一已call 晒叩門成功的學生?收唔到電話的就收信on waiting list?

...

The staff told me that.

回復 BBMHM 的帖子

要即時註冊嗎 ?? 還是佢會有個期比你??

回復 littletongtong 的帖子

多謝您~如果咁計今天如明天會收到消息嗎?好想蕭小收亞仔, 有無人已收到消息呀?

回復 tastecherry 的帖子

你女女IN 完得唔得呀? 好驚佢唔收呢~我個仔又唔係答得好叻~ 你係米都係邵副校呀? 有啲係主任IN , 想問有無分別呀?

ice03 發表於 13-6-12 00:29
你女女IN 完得唔得呀? 好驚佢唔收呢~我個仔又唔係答得好叻~ 你係米都係邵副校呀? 有啲係主任IN , 想問有無 ...
我女今早才 IN 完蕭小, 老公話係副校長 IN, 但點解老公話副校長姓陳既....

可惜亞女表現麻麻,  朱小已衰了, 連蕭小都差 D..唉.....
一样係唔知道几時先知結果....

引用:Quote:ice03+發表於+13-6-12+00:29+你女女I

原帖由 OasisMa 於 13-06-13 發表
我女今早才 IN 完蕭小, 老公話係副校長 IN, 但點解老公話副校長姓陳既....

可惜亞女表現麻麻,  朱 ...
蕭小有二個副校架

回復 OasisMa 的帖子

係呀~ 有兩個副校長, 好擔心, 唔知今天會唔會有消息呢?? 好想快啲知就唔洗再周圍叩門啦~

我地今早地去左簫小, 都系見陳副校.. 不過唔知幾時有消息呢 !!!
你重有邊間去in 呀 ??

ngoman18 發表於 13-6-13 12:38

我地今早地去左簫小, 都系見陳副校.. 不過唔知幾時有消息呢 !!!
我只揀了三間,  朱小, 蕭小, 沙循...順序头三個志願, 因為中左第四信義了...
朱小已失落, 現在只寄望沙循及蕭小,  如果都落空, 我接受信義算了, 反正我也不覺得这校太差...

盡力吧 !!! 說真的,不要怪小朋友... 有時見到孩子咁認真一起去面對, 其實已經安慰了...

ngoman18 發表於 13-6-13 12:49

盡力吧 !!! 說真的,不要怪小朋友... 有時見到孩子咁認真一起去面對, 其實已經安慰了. ...

你說得對, 而且世事無絶對, 很多人說不好的學校, 都是道聽途說...或者今番由自己親身經歷, 明年可給來者一個实则評語吧  

回想星期一見亞女面試朱小表現很差時, 我按捺不住發了她很大脾氣, 弄至亞女那天情緒也失控, 整天脾氣暴燥, 我奶奶見狀, 也力勸我凡事不要太執著,  孰好孰壞, 從來沒有一定的...反思后也覺得自己給自己太大壓力了, 弄壞了親子關係更不化算...所以昨天修補好亞女的情緒后, 今天蕭小縱也不善, 也一笑置之,  相信天父總會為女兒揀選出合適的路同行..

認同的..
我們交給天父吧 !!
其實沙田小學差極有個樣.. 不要太擔心, 唯有到時谷下佢la....

water-lily    發表於 13-6-14 07:37

信義都唔錯,我個女都中咗信義。 唔使太憂心

回覆:91網:沙田區有無人已收到話收你地既小朋友呀

我阿女派咗聖華,其實我對間學校無咩意見,惟一係我哋係基督教徒,想佢讀返基督教學校,誰不知派咗天主教學校,阿女由細到大晌教會同基督教環境下長大,我驚到時佢好難適應,同埋無所適從

ferrari2007  我都係聖華,但我無宗教信仰,你就慘d  發表於 13-6-14 15:46

引用:回復+littletongtong+的帖子 多謝您~如果

原帖由 ice03 於 13-06-13 發表
回復 littletongtong 的帖子

多謝您~如果咁計今天如明天會收到消息嗎?好想蕭小收亞仔, 有無人已收到消息呀 ...
last year....3天內會phone call....好多人會放出黎。。。不要灰心

jemanfong 發表於 13-6-13 14:09
我阿女派咗聖華,其實我對間學校無咩意見,惟一係我哋係基督教徒,想佢讀返基督教學校,誰不知派咗天主教學校, ...

如對聖華都無咩意見, 又不介意入讀, 不如轉去信義, 基督教同一宗教, 又較聖華好, 而且叩信義, 我相信超易, 唔駛做成太大壓力!
‹ 上一主題|下一主題