用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 填表問題
go

填表問題 [複製鏈接]

雖然囡囡仍好細,但已在思考小一問題。我是某女子津校舊生,女兒應該有廿五分;而先生是某男女津校舊生,女兒應該有廿分... 請問甲部是不是可揀一間學校?萬一我的母校廿五分都唔收,到弓

1    0    0    0

回覆:填表問題

續...

我是萬一我的母校廿五分都唔收,是否要在乙部再選放我的母校及先生的母校?但兩間學校都不是我們居住的校網內,可以咁擺嗎?在乙部是否完全不考慮舊生分呢?

另,請問報甲部時,是否可考直資呢?錄取與否的通知時間是否和甲部相若?很多問題,謝謝大家。

25 分都唔收!跌入大抽獎,講彩數!叩門可能有幫助!定係轉選老公男女校?第一那間男女校0K唔0K?第二,你老公間男女校要否三條1?開名等各JM幫下你!st Mary mary mound 定maryknoll ?不過呢三間都越收越高分!

直資收左你,冇得大抽獎,甲乙都唔使填!因教署out 左你,你想搵back up , 私校only 及該私校容許抽獎or報完抽獎先In既!你想填不同區學校,只能在甲部,乙部只可填自己居住區域!甲乙兩部全講運氣,冇舊生成分!你住你女校個區?定住你先生男女校嗰區定兩者都不是?

引用:直資收左你,冇得大抽獎,甲乙都唔使填!因

原帖由 cautionchan 於 13-06-09 發表
直資收左你,冇得大抽獎,甲乙都唔使填!因教署out 左你,你想搵back up , 私校only 及該私校容許抽獎or報 ...
請問自行收生是否直接apply學校呢?我是否可以兩間都報?在此階段又可否報直資?謝謝。

引用:直資收左你,冇得大抽獎,甲乙都唔使填!因

直資收左你,冇得大抽獎,甲乙都唔使填!因教署out 左你,你想搵back up , 私校only 及該私校容許抽獎or報 ...
我的母校在41網,先生的母校在11網,而我們住12網...

請問什麼是1-1-1

自行收生only 只可報一間!你25分41 網maryknoll holy family & st rose if Lima 三間,後兩間25必入,maryknoll 今年都仲有20分入明年唔知,你女兒已受洗?

看來你只可報12網在乙部,甲部三間跨區可報41及11網!自行只可報一間,每年九月報自行,十一月放榜,中簽者冇得大抽獎,不中者可大抽獎,大抽獎每年一月報6月派彩,大抽獎有甲部乙部,甲可填跨區三間乙填本區!
我係你,自行女校,大抽獎時搬屋11網,再報!我假設你是maryknoll and 冇back up ! 甘你叩11網先生間男女校可2條1!

第一條一,自行報,第二條一,甲部第一志願,第三條一乙部第一志願,有D名校三條一先俾叩門,你呢方面要自己做下功課!

引用:第一條一,自行報,第二條一,甲部第一志願

第一條一,自行報,第二條一,甲部第一志願,第三條一乙部第一志願,有D名校三條一先俾叩門,你呢方面要自 ...
謝謝你,獲益良多。

回覆:cautionchan 的帖子

Thank you very much for your clear explanation!

‹ 上一主題|下一主題