用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學琴一問
樓主: 鬼馬媽媽
go

學琴一問

Re: 學琴一問

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

Hi Ming2,

Thanks for your reply and nice to meet you in BK. Your advise is very中肯 and give me many guides.
Why not change teacher now? As you know I live so far and difficult to find a teacher who willing to come. Now our existing teacher is living near with us. My daughter just cross a path then reach teacher home to learn. It is very convenience. My target is just  my daughter could pass this year end Grade 1 exam and next year end could attend Grade 3 exam. If the teacher could meet this requirement, I will continue to let her teach.
And about the price, I think  I could bargain with her.

Minnie b

ming 2
請問如果我想買琴,有什麼牌子及型號好?請給一些意見.

thanks

ming2,

好多謝您給我的意見和答覆, 您真喺好好人, 回覆中肯和真誠。

我同意您說要加時,因為囡囡要彈番上一堂D歌和自己練的歌,並且要再執正少少佢D 拍子等,我會同老師講講。另外,您說“試吓叫老師俾佢試吓d scale,睇吓係呼應付到先再決定年尾考唔考lor...(都重有兩個星期俾佢試...)”, 不是11月份的考試巳經截止嗎?琴行在2月底時巳說是最後報名日期。若果囡囡真的能應付SCALE,是否能夠應付年尾考試呢?我對於應該要今年年尾考還是出年4月考仍是15,16。

還有,我想問若果現時練習考一級試,同時學GRADE 2的琴書,那麼,是否能早點預備定考二級,您說可行嗎?多謝指點!

郵寄報名好似本月十四號cut,親身報名1/4先cut呀<<<報八至十一月考試

簽名被屏蔽

ming2, Sindy,

原來4月1 日才截止, 真是被琴行玩死, 搞到我當時都唔知應該點決定好, 請問親身報名到去哪裡報呢? 自己報後要不要通知琴行呢? 考試後是否會把結果直接寄回給我呢? 不好意思, 太多問題.

ming2, 多謝您的建議, 終於解開心結, 我會依您的建議請囡囡老師開考試歌仔同埋scale彈,看看囡囡能否應付, 就如您所說, 現在還有時間, 老師應該能判斷到囡囡能否參加年尾的琴試, 不過我不明白, 為何囡囡老師無告訴我可以4月1日前報名, 點解她無利用這段時間衡量囡囡的能力才決定呢 ? 我想她實在太穩陣吧? 因此, 雖然您說下次再考可以上三級, 不過我覺得老師太保守, 她又會對我說三級應比嘜嘜歲數或幾多年級學生才能考, 有時我有想過老師太保守會不會拖慢進度?

簽名被屏蔽

ming2,

謝謝您的回覆。

"考幾多級係要睇個學生0既彈琴水準,而唔係學校0既學識水平...你同唔同意?!" 我是絕對同意, 所以在較早前要求囡囡考二級而被她拒絕, 我當時真的不太滿意老師的看法, 只是因為囡囡喜歡她, 並且請她再看看囡囡的進度才看怎樣。不過,您推測是對的,我想老師經驗應該尚淺,長遠來說我是否不能跟這個老師, 我想問,若果我要轉老師,是否應在考完試後呢?

Dear all,

I have a question : For a kid who has been learning piano (one on one) for one year, around Level 1, how long should be the practicing time everyday ?

Now I do have my son to practice piano everyday, but he just 'agree' to play the newly taught songs (of that week) twice, usually, there will be 3-4 songs every week. It will take him just around 15 minutes to finish.

I know many moms ask their kids to practice according to duration, e.g. 1/2 hour or 1 hour. Is my current practice ok ?

Please advise.

Thanks,
Ruby

簽名被屏蔽

ming2,

好多謝您的意見和指導, 非常客觀, 我好同意您說法,囡囡正是“又喜歡佢教,佢又教得問題不大 (只是有點慢,我會以加時解決),只係經驗尚淺,咪俾小朋友繼續跟佢lor...”。

感激您解決我許多問題, 真喺要鍚晒您  

簽名被屏蔽

Ming2.

Thank you very much for your input.
In fact I'm already using those 'tricks' now but unfortunately I usually don't have the time to practice w/ him, except occasionally during weekends (if we stay home). He is now just practising on his own.

Ruby

簽名被屏蔽

Ming 2

想請教你, 甚麼情況下考試需要請翻譯?  二級試aural會考什麼呢?

Thanks.

Mickey001

簽名被屏蔽

Ming2

Thank you very much for your reply.

Mickey001

ming2,
你好!有一事關於琴想請教你,我女女開始學琴而我媽媽那裏有一座87年嘅sojin鋼琴,不過己十年冇彈過,有開着暖管,試過每個