用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 think playgroup好嗎??
go

think playgroup好嗎??

想問Think嘅playgroup有人試過嗎?

呢d班好睇系邊個老師教。你想問邊間?

我都想知呀,想9月同阿女報藍田嗰間

回覆:think playgroup好嗎??

想報九龍塘嗰間!不過心大心細,又驚教師一般...

我上過藍田THINK同寶林翠茵。 如果純粹係想俾佢學下野,去翠茵啦!平D,有兩個老師 (一中一英),上課流程既結構又好D.
THINK就勞作成本高D,外籍老師既英文好聽D,但係要小朋友係個度學紀律就

個人意見而已。

Ic

我都想知,大女係博士山上都好開心,現在想幫細仔,如果藍田think好的都想考慮,超方便

上緊美孚think一歲playgroup,覺得普通,學費很貴。可能因小班,只有6-7人。

MOS THINK 幾好丫~~

回覆:applemore 的帖子

請問Mos think playgroup點好法呀?諗緊九月俾小朋友讀呀,thx

我1年前上的routine 係:
戶外活動-->唱歌 -->做手工--> 洗手-->荼點-->故事-->派手工

其實間間的pg都係差唔多,但係我覺得每堂都有1個theme, 連手工&故事都係related的... 所以每堂學既野我阿仔都會識....

而家返Think 的pre-nursery... 除左貴,樣樣都好ok

引用:我1年前上的routine+係:戶外活動-->唱歌+-

原帖由 applemore 於 13-06-13 發表
我1年前上的routine 係:
戶外活動-->唱歌 -->做手工--> 洗手-->荼點-->故事-->派手工
Thx v much ar, 老師係abc?

回覆:applemore 的帖子

椇、知道上playgroup對報pn有無幫助、因為真係貴