用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 打算報九龍塘,沙田或馬鞍山區幼兒園既細B家長請注意﹗ ...
樓主: JoyceNgYY
go

打算報九龍塘,沙田或馬鞍山區幼兒園既細B家長請注意﹗

回復 JoyceNgYY 的帖子

樓主好勁!!!好有心機。我個B唔係細B,都要讚你!

- 威 寶 國 際 幼 兒 園 ( 富 安 花 園 ) I just checked its websit, it does not have PN. So I am confused why said accept small BB?

引用:-+威+寶+國+際+幼+兒+園+(+富+安+花+園+)+I

原帖由 Red_bean 於 13-08-01 發表
- 威 寶 國 際 幼 兒 園 ( 富 安 花 園 ) I just checked its websit, it does not have PN. So I am confu ...
有n班喎,我報左等in

多謝樓主! 感激~~

引用:+本帖最後由+JoyceNgYY+於+13-6-5+18:59+編

原帖由 JoyceNgYY 於 13-06-05 發表

我希望用我既經驗分享比D打算報九龍塘,沙田或馬鞍山區幼兒 ...
咁我又想問下,係咪唔住同一區,就不能報該區幼稚園呢?

引用:+本帖最後由+JoyceNgYY+於+13-6-5+18:59+編

原帖由 JoyceNgYY 於 13-06-05 發表

我希望用我既經驗分享比D打算報九龍塘,沙田或馬鞍山區幼兒 ...
迦南(窩打老道)唔係唔收細B。
舊年PN我 囝囝有個8月中,甚至11月出世既同學仔。
以我所見,會先按interview評分。
當時好多大B考,都唔係全部收。
之後收左某d大B,收到call waiting 又轉校。
有位再收form 收細B。
大家可以試試。

abydickson 發表於 13-8-10 12:5
咁我又想問,係咪唔住同一區,就不能報區幼稚園呢?
唔係,大把人住老遠,甚至深圳,都出九龍塘啦。不過住得遠你要考慮小朋友受唔受到,同埋有冇校車到之類既問題。

回覆:JoyceNgYY 的帖子

樓主多謝,年齡同想報的付合晒,好有用!
唯一嘉德麗第一城今日收到下星期六in。我仔係10月細b

引用:樓主多謝,年齡同想報的付合晒,好有用! 唯

原帖由 raindroponroses 於 13-09-28 發表

...
你好,請問你幾時交表,我個女係大b,但都未收到嘉德麗通知可以in

回覆:raindroponroses 的帖子

引用:樓主多謝,年齡同想報的付合晒,好有用! 唯

原帖由 raindroponroses 於 13-09-28 發表

...
哈哈,我係舊年既經驗黎。沙田嘉得麗,舊年九月打後唔好話in, 連form都唔收,佢地個admin 仲要勁串!佢地原本淨收大B都夠數,點知到咗今年初無端端殺出一間碧濤樂基,因兩間地點相近但樂基個名響d, 聽聞搶走了唔少嘉得麗既正取生,慘在嘉得麗因連細b form 都冇收,就算想做多些call waiting 都唔得。。。唔知道會唔會因為呢個原因所以今年收埋細b form...

回覆:JoyceNgYY 的帖子

今年呂郭碧鳳都只係收到9月5日出世既bb...

維多利亞唔收, 唔仲意細b, ho man tin campus 既細b 班只留俾有 connection 既 b

引用:Quote:原帖由+raindroponroses+於+13-09-28

原帖由 chuchu789 於 13-09-28 發表
你好,請問你幾時交表,我個女係大b,但都未收到嘉德麗通知可以in
我本來寄去,因唔覺網上話要親身交,後來佢地打電話俾我話先退返表給我,但錢梗係收咗先啦,要我去open day交,或親身交,咁我9月9日早上去咗交

引用:Quote:原帖由+chuchu789+於+13-09-28+發表

我本來寄去,因唔覺網上話要親身交,後來佢地打電話俾我話先退返表給我,但錢梗係收咗先啦,要我去open day ...
昨天收到intervirw通知

引用:咦,你仔係十月幾多號,佢講明唔收十月十之

原帖由 halflower 於 13-09-28 發表
咦,你仔係十月幾多號,佢講明唔收十月十之後的bb 啊
係呀,我仔10月7日,原來係咁,即係超細唔收

引用:Quote:原帖由+raindroponroses+於+13-09-28

原帖由 JoyceNgYY 於 13-09-28 發表
哈哈,我係舊年既經驗黎。沙田嘉得麗,舊年九月打後唔好話in, 連form都唔收,佢地個admin 仲要勁串!佢地原 ...
大有可能,論口卑同實力,肯定樂基先,嘉德麗雖好,但同時成日俾人話commercial,只係細b真係冇咩得揀,唔係就等下年先

回覆:打算報九龍塘,沙田或馬鞍山區幼兒園既細B家長請注意﹗

Thanks for your share.well done . Good post

引用:維多利亞唔收,+唔仲意細b,+ho+man+tin+camp

原帖由 booxxjac 於 13-09-28 發表
維多利亞唔收, 唔仲意細b, ho man tin campus 既細b 班只留俾有 connection 既 b
有幸我囝是在這裡讀的,所以我可以好肯定的答你,以PN來說,我唔敢講完全冇人係靠關係入,但同樣地,我都可以肯定有人係靠自己考入去,當然,當中好多係上開維記playgroup的,但我覺得呢樣唔算得上係靠關係吧!另外,佢地只收到十月b, 十一,二月係唔收的。

引用:維多利亞唔收,+唔仲意細b,+ho+man+tin+camp

原帖由 booxxjac 於 13-09-28 發表
仲有,我地普通人家,完全唔識人,
我囝番了兩個月學,同班裡有大b有細b,我地都完全feel唔到佢地唔鍾意細b,相反,佢地唔會expect 我地d細b要好似d大b咁,好有愛心同耐性。例如,我問佢洗唔洗幫佢介片,老師仲叫我唔好心急,而事實上佢地每日都有幫我囝換片。我囝食野未係好識用匙羹,食到好污糟,佢地都會幫我囝換咗套衫。