用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 派到34領島,而努力叩門中的家長,情況點呀??分享下 ...
樓主: lovelyson115
go

派到34領島,而努力叩門中的家長,情況點呀??分享下  

回覆:派到34領島,而努力叩門中 ...

剛回家,收到農圃道的見面信了。大家都應該陸續收到約見信,請留意信箱

引用:我囡囡都係派左去領島,+星期六+in+St+Rose+

原帖由 Carman1112 於 13-06-06 發表
我囡囡都係派左去領島, 星期六 in St Rose 同民生, 希望有好消息.
都係呢句……快d上嚟報喜喇!!

回覆:派到34領島,而努力叩門中的家長,情況點呀??分享下

不過st rose , 兩油天什至我本區地區名校校工非常好相與!好有禮貌!唔會好像st Mary 的那個!佢真的好過份!不過我地都冇當場話佢,不過我走之後,回頭都仲見佢話梗另一家長!其實家長都好無辜,已經憂心,仲要甘,我過左去就冇乜野,不過覺得點解有甘既員工,唔通高高在上就無視人?可能佢真的只能在這個月作威作福!聖家都只是丟紙皮相,仲要冇開門,但個姐姐感覺好點,還會提醒我們怎放,有冇信封,仲話得既學校call ! 天同地之別!

引用:剛回家,收到農圃道的見面信了。大家都應該

原帖由 kittytse.ah 於 13-06-06 發表
剛回家,收到農圃道的見面信了。大家都應該陸續收到約見信,請留意信箱

...
我到收到信。你考幾點?我哋考8:00。好早呀!

回覆:派到34領島,而努力叩門中的家長,情況點呀??分享下

會考試還是傾談?

我地都有信,9:00

回覆:派到34領島,而努力叩門中的家長,情況點呀

簽名被屏蔽

回覆:hiunam116 的帖子

我都喺8:00am

回覆:派到34領島,而努力叩門中 ...

我9:00

領島好過聖匠啦,讀住先,考個年級頭三名分分鍾轉出去~

Kittytse 我地又一齊!

引用:領島好過聖匠啦,讀住先,考個年級頭三名分

原帖由 samnamberone 於 13-06-06 發表
領島好過聖匠啦,讀住先,考個年級頭三名分分鍾轉出去~
但領島啲程度,比你考全級第一人地都唔會睇囉,程度太淺了

Kerokeroppi 發表於 13-6-6 17:23
多謝你的回覆。我諗你女女一定好叻,連福馬到叩到。

你們都可以, 我們只是幸運比較多囉.

我想請問領島係好差㗎? 因為有朋友個仔派咗,佢又好開心咁去註冊哦,佢話覺得幾好,唔會去叩門喔,,

引用:Kittytse+我地又一齊!

原帖由 winnieok 於 13-06-06 發表
Kittytse 我地又一齊!
Haha... Winnie 今天你有冇早d去基道吖?我in到差不多3:30先走喎~ 可能房內你已經坐了響到,見埋面添

現在領島這麼差? 多年前我小學畢業時有同班同學派去DBS, 女同學有不少派協恩, 其他很多派陳瑞琪,華英, 迦密,當然也有不少人派蔡功譜,聖三一

那時這間學校還不過不失, 不過已經是很多年前了

引用:你好!+我小朋友上年都派領島,後來扣門奉基

原帖由 冬菇仔 於 13-06-06 發表
你好! 我小朋友上年都派領島,後來扣門奉基及合一堂收咗。依家讀緊奉基。見到你post,諗起上年自己的經歷, ...
冬菇仔,你好!
借問上年叩門經驗,d學校會不會話囝囝係waiting ? 有冇waiting list ? 定係全部都得就得,唔得就唔得呢?thx

Kitty 有呀,我地有早到 昨天3:00 便到了!

獻主會有信明天in

引用:獻主會有信明天in

原帖由 winnieok 於 13-06-07 發表
獻主會有信明天in
Me 2, 同油天撞期,所以明天會不去油天面試了