用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St Joe Vs La Salle
go

St Joe Vs La Salle [複製鏈接]

請問20分自行抽St Joe 定 La Salle 機會高D?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

照常理,九龍、新界區人口比港島區多,而聽我住港島大嘅老公講,佢嘅年代st jo唔係e+咁熱門,男仔都有唔少選擇,唔似九龍咁少選擇

所以,我估ls難入d,但會唔會好多人都咁諗而轉軚,相信實際機會率年年唔同!

點算好  妳老公講得好對  發表於 13-6-5 09:38
恐龍家

GAT 發表於 13-6-5 00:42
請問20分自行抽St Joe 定 La Salle 機會高D?
捉心理的遊戲容易出事,若A校比B校好,大部人都以為A校較少機會而轉抽B校,結果是選A校的反而容易中。

選自己喜歡的吧!

其實~~分別唔大啦,e.g 1%.. 1.X%..差唔多姐

引用:請問20分自行抽St+Joe+定+La+Salle+機會高D

原帖由 GAT 於 13-06-05 發表
到20分都要抽時, 就講你嘅運數喇。

回復 GAT 的帖子

前年20分選擇抽St Jo, 一來港島區競爭比九龍細,二來St Jo本身冇La salle甘高知名度, 講出黎d人總會問邊間St Jo? (太多同名) 但其實2間級數一樣, 最重要係本身我鍾意St Jo多d...結果非常幸運地抽中了!
男仔冇20分必入嘅一線選擇, 既然都係要抽就揀自己最鍾意嗰間!
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

BabyHilary 發表於 13-6-5 11:13
回復 GAT 的帖子

前年20分選擇抽St Jo, 一來港島區競爭比九龍細,二來St Jo本身冇La salle甘高知名度, 講 ...

跨區20分抽St jo 機會是否比同區小?

醒目開學勳章

mamath 發表於 13-6-5 11:16
跨區20分抽St jo 機會是否比同區小?

第一輪只計分
無跨區呢樣嘢

回復 mamath 的帖子

自行分配冇分區,我本身亦唔係住灣仔!
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

其實港島區人口較少...歷史上亦較具優勢...從幼稚園到考小學...經驗之談...係容易過九龍區好多...所以易抽d並不等於差過

兩間都好好, 20分抽LS比較危

BabyHilary 發表於 13-6-5 12:04
回復 mamath 的帖子

自行分配冇分區,我本身亦唔係住灣仔!
實在太好了, 我可不想故意搬屋去抽... 那麼你派位時都是以這間為第一志願?

第一輪抽中了,唔須要參加派位!
‹ 上一主題|下一主題