用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啟基學校 大家註冊了, 還是變了心?
go

大家註冊了, 還是變了心? [複製鏈接]

今天註冊了,同自己講不要多心,將兒子寶貴的六年小學生活交予啓基,相信學校,相信自己的决定

0    0    0    0

回覆:大家註冊了, 還是變了心?

我星期一都去左註冊

我昨天去咗註冊,現在只希望阿仔上學開心,喜歡讀書。

註咗!但仍然擔心,因新校長未定,仍在登報請人中,究竟幾時才有定案?

我仔是備取生, 今早打去學校問沒有機會, 學校回覆是所有正取生都交了錢註冊, 沒有位.  好傷心!
其實有無人係交住錢但仲諗緊? 決定唔讀就早d放位.   

bee918  oh no.... :(  發表於 13-6-6 13:08

新校長還是沒有下文。靈魂人物走了,新主子會點呢?

引用:我仔是備取生,+今早打去學校問沒有機會,+學

原帖由 MamaQueen 於 13-06-06 發表
我仔是備取生, 今早打去學校問沒有機會, 學校回覆是所有正取生都交了錢註冊, 沒有位.  好傷心!
其實有無人 ...
聽到呢個消息,我都好傷心呀!希望有心人決定唔讀,可否出一點放位出來呢
等我地呢班等緊嘅家長可以放一個開心嘅暑假啦,tks

唔好灰心住,會有人交咗留位費,但當有其他更加好offer時,會放棄學位的。我小朋友個班就有個編埋學號,但最終都放棄咗學位而冇讀到啟基。

我都預左無啦, 所以個心去左津小度喇, 如果有當然好啦, 但真係無都無法子....
突然醒起, 我仔學校有1個學生交了留位費, 但決定唔讀(我尋日知), 不過唔知呢個位放左出黎未...

我星期一都註冊了,同樓主一樣心態,不再多想,係小一呢件事情上,所有係你面前逐一拼揍出來的事情就係上天/緣分嘅安排,相信天上所為你安排的,相信自己直覺。在我嚟講,起碼係呢個選擇以外,冇其他比啟基更適合。

同意,佢不是名校,升中深水埗網,身邊朋友都話擔心佢程度淺,莫校長又退休,但我既心依然係啓基,了解完學校,看別的都看不上眼

每次經過學校門口,燈箱上打出: 讓每個學生都可以做班長,行長,車長/快快樂樂上學,開開心心回家等字句,確實令我很感動,因為這就是我細時的夢想。

回覆:Bobo_wong 的帖子

這句說話是真的,每位小朋友也會輪住做班長,行長,組長,科長等等,唔會話只有成績最好嘅同學,先至有機會做班長,這樣令他們對自己信心加強了,也令到每位小朋友學會責任心,也敎導他們會幫助別人,令他們每天返學很有歸屬感,每天返學也很開心,這些感覺就係小兒在這一年內讓我發覺得到的!

回覆:sillyisaac 的帖子

我今天都註冊左,希望阿仔可以開開心心上學。

‹ 上一主題|下一主題