用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 原來花園大廈浸信會幼兒學校, K1只得一班? ...
go

原來花園大廈浸信會幼兒學校, K1只得一班?

諗住幫亞仔報讀2014 K1, 打電話去問, 原來K1只得一班, 實有好多人爭, 真係報多幾間先得

呢間好好嗎???

佢只得全日, 二十幾人一班, 四級都成百人了!! 課程就一般standard, 老師流動率超高, 今個學年十個老師有三個新來, 聽高年級mummy講上個學年教教下中間又走兩個!!

係呀, 咁大流動率, 不過我會照報先, 因為亞仔係細B, 到時如果收左, 再諗, thanks!

小兔子乖乖 發表於 13-6-3 18:38
呢間好好嗎???

係EK 都有不少JM 讚的喎.

emily1121 發表於 13-6-3 16:56
諗住幫亞仔報讀2014 K1, 打電話去問, 原來K1只得一班, 實有好多人爭, 真係報多幾間先得 ...

係呀, 要早D 報呀, 當年收左我小朋友, 出席佢地的新生家長日, 都覺得佢地都唔錯, 但有一個唔好處, 我係EK Search 過有關COMMENT, 發現呢間學校D學生發病率都幾高, 後來有機會去親身視察過, 終於知道個原因了。

以幼稚園來說, 係很衞生, 很講究, 要學生到校換鞋等, 但有次星期日到佢地教會, 一完聚會, 成班小學生級的(小朋友)立即到有墊的區域玩, 係玩到癲晒個種, 玩幼稚園內的設施, 溜滑梯、追逐等, 想幼稚園保持乾淨都難啦!!!

Yes, 星期日校舍就是教會, 呢樣真係唔好, 攪到成班好似冇咩邊一日齊人!!