用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 點解無咩人分享43區的派位? 係埋真係要報私校backup? ...
樓主: melodyq11
go

點解無咩人分享43區的派位? 係埋真係要報私校backup?

melodyq11 發表於 13-6-4 10:52
今年開始好像要面試啦..

portfolio要寫咩內容架? 我個囡都係百無, 沒有任何獎狀, 只係參加左D 興趣班...

我是參考EK提供的資料 (CLICK入下面條LINK), 然後, 自己製作: 封面, 自薦信, 再加上學校成績表...等等

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2122890&extra=page%3D1

Haz-mama 發表於 13-6-4 11:08
我是參考EK提供的資料 (CLICK入下面條LINK), 然後, 自己製作: 封面, 自薦信, 再加上學校成績表...等等
ht ...

好的, 多謝你地, 我會努力架啦...

回覆:點解無咩人分享43區的派位

但何壽南搬校後就唔再係43網。之前有jm講係41網㗎啦。

ppsfung  不是41, 是34網  發表於 13-6-4 15:28

joanne1206 發表於 13-6-4 12:34
但何壽南搬校後就唔再係43網。之前有jm講係41網㗎啦。

14-15年係最後一年43網可以揀佢, 之後就係屬於41網, 要揀就快手啦..

ppsfung  不是41, 是34網  發表於 13-6-4 15:28

melodyq11 發表於 13-6-4 13:32
14-15年係最後一年43網可以揀佢, 之後就係屬於41網, 要揀就快手啦..

原來係34網, 唔係41網, 我搞錯左添..

回復 melodyq11 的帖子

我都唔知一去就去到34網.謝謝

星期六我就正正去嘉諾撒面試,但我自行同統一乙部填了依間,唔知機會大唔大?有無mama又係星期六面丫?好似話星期一四點前收到電話就代表叩門成功
http://hk.myblog.yahoo.com/cherry1213lee

回覆:點解無咩人分享43區的派位? 係埋真係要報私校backup?

我女都係星期六面試。有冇人知會見幾多次呢?

我之前有個朋友話, 會問家長點樣配合? 例如如果係要返工的家長要諗下點答, 我諗呢間學校都應該會睇係埋全職mama....

希望你地叩門成功, 加油

回覆:點解無咩人分享43區的派位 ...

有冇人知要見幾多次同埋見完幾耐先知道結果呢?

True 發表於 13-6-7 15:20
有冇人知要見幾多次同埋見完幾耐先知道結果呢?

嘉諾撒網頁show本校將於6月10日(星期一)下午4時前個別致電通知成功獲取錄的學生,應該只會見一次...

祝成功叩到門, 加油!

回覆:點解無咩人分享43區的派位 ...

謝謝你〜^_^