用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 今年20 分入唔入到?
go

今年20 分入唔入到? [複製鏈接]

如題....
   2    0    0    0

回覆:今年20 分入唔入到

我都想知呀

醒目開學勳章

我今年20分入唔到,第二輪大抽獎入

回覆:今年20 分入唔入到?

我女係20分入到。

請問20分入唔入到有咩準則? 因為我都係得20分,下年輪到我哋

回復 四隻貓 的帖子

有人話上年20分入唔到, 今年你得左 真係好好 ,

conniemar 發表於 13-6-4 11:20
請問20分入唔入到有咩準則? 因為我都係得20分,下年輪到我哋
都係睇有幾多必收生(家姐讀緊/父母在校任教), 之後仲有位就分俾25分, 分完仲有位就到20分.
如果20分人數多過學位, 學校話都係抽籤決定邊個可以入讀.

20分都係講運.

上年有20分入到,我朋友女兒便是

今年20分入唔到!

我朋友個女今年20分入唔到!

是否媽媽是舊畢業生就是20分嗎?

[p=32, null, center]自行分配學位計分方法

[p=24, null, left]第一部分

[p=24, null, left]1

[p=24, null, left]/母全職在該小學工作(或在同一校址的幼稚園或中學部工作 )

[p=24, null, left]20分

[p=24, null, center]2

[p=24, null, left]/姊在該小學就讀(或在同一校址的中學部就讀)

[p=24, null, center]20分

[p=24, null, center]3

[p=24, null, left]/母為該小學的註冊校董

[p=24, null, center]20

[p=24, null, center]4

[p=24, null, left]4.父/母或兄/姊為該小學的畢業生

[p=24, null, center]10

[p=24, null, center]5

[p=24, null, left]首名出生子女 (即為家庭各子女中最年長者)

[p=24, null, center]5分

以上皆非

0分

[p=24, null, left]第二部分

[p=24, null, left]6

[p=24, null, left]與該校的辦學團體有相同的宗教信仰

[p=24, null, left]5

[p=24, null, center]7

[p=24, null, left]/母為辦學社團成員

[p=24, null, center]5

以上皆非

0分

[p=24, null, left]第三部分

[p=24, null, left]8

[p=24, null, left]適齡學童(即九月入讀小一時年滿五歲八個月至七歲)

[p=24, null, left]10分

不是適齡學童

0分

[p=24, null, left]學童分數

[p=24, null, left]第一部分最高的一項分數

[p=24, null, left]

[p=24, null, left] 第二部分最高的一項分數

[p=24, null, left]

[p=24, null, left] 第三部分的分數

[p=24, null, left]父/母或兄/姊為該小學的畢業生

[p=24, null, center]10

David大Sue小 發表於 13-6-7 17:40
我只係讀過... 而沒有畢業 = 0分

CERISE  如果真係心儀天神,第一round唔夠分,就搬家博大抽奬  發表於 13-10-6 19:44

我真心想問今年2013入學,用20分自行派位入到有幾多人? 打電話問學校,學校會唔會講?

我的女兒去年20分在第一輪入到, 但估計學位比申請人數少, 所以有些20分學生也要第二輪才入到.

全級不足80個學位, 亦有小一留班和插班生, 所以學位很緊張.

四隻貓 發表於 13-6-4 06:53
我女係20分入到。
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2486000&extra=page%3D2

你一時話20分入到,一時話20分入唔到,玩野?

我是二十分, 自行時抽唔到.
30/11/2013早上收到學校call, 話有一位自行抽到既學生無到學校註冊, 而我女係自行waiting list 排第一, 所以call 我立即去註冊.

不過最後我地都放棄左學位,揀左另一間私校。

「玩野」?係考小一既路,邊到我地控制呀?
一切都係天主既安排

引用:我是二十分,+自行時抽唔到. 30/11/2013早上

原帖由 四隻貓 於 13-10-01 發表
我是二十分, 自行時抽唔到.
30/11/2013早上收到學校call, 話有一位自行抽到既學生無到學校註冊, 而我女係自 ...
明白哂。謝謝。

路過一問,天神可直升上st mary中學嗎?

‹ 上一主題|下一主題