用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖馬可小學 可有正在就讀 聖馬可的朋友發表吓?
go

可有正在就讀 聖馬可的朋友發表吓? [複製鏈接]

小兒派到這間學校,坊間沒有一點正面的提供,我實在有點擔心。

0    0    0    0

去滬江試下,祝你好運

引用:小兒派到這間學校,坊間沒有一點正面的提供

原帖由 bertbert821 於 13-06-02 發表
請問最後有冇去聖馬可就讀?當時填表﹐你放聖馬可在第幾位?

回復 lily233242 的帖子

我轉讀了另一間,當時填表是第十一位

引用:回復+lily233242+的帖子 我轉讀了另一間,

原帖由 bertbert821 於 13-09-27 發表

我轉讀了另一間,當時填表是第十一位
第二三志願出問題,所以派十一

回復 Josephsit 的帖子

我也不知道,可能我填得太進取,又或是我個小朋友沒有抽獎運.

引用:回復+Josephsit+的帖子 我也不知道,可能我

原帖由 bertbert821 於 13-10-04 發表

我也不知道,可能我填得太進取,又或是我個小朋友沒有抽獎運.
我都擔心中。
能否透露下你一二三選邊間?
比我作參考?

愛秩序基灣舊基灣
中國婦女會

引用:回復+Josephsit+的帖子 愛秩序基灣舊基灣

原帖由 bertbert821 於 13-10-09 發表

愛秩序基灣舊基灣
Thanks

引用:小兒派到這間學校,坊間沒有一點正面的提供

原帖由 bertbert821 於 13-06-02 發表
請問你兒子最後叩返16網的學校嗎?成功叩到邊間?愛官?

柴灣明德

引用:回復+lily233242+的帖子 柴灣明德

原帖由 bertbert821 於 13-10-22 發表

柴灣明德
明德都是好學校呢!現在小朋友讀得開心嗎?今年七月時我去過他的簡介會,校長話叩門時要比佢睇到係111,即自行、甲乙部都填佢做第一志願,她才考慮,不知是否真的?也想問你當日你們到明德叩門時,多人麼,

引用:回復+lily233242+的帖子 柴灣明德

原帖由 bertbert821 於 13-10-22 發表

柴灣明德
明德都是好學校呢!現在小朋友讀得開心嗎?想問下你們當日到明得叩門時,多人嗎?場面虛冚嗎?我聽他的簡介會,校長話要111,先會考慮,真的嗎?

唔好意思問你咁多問題,因為我都諗住會比囡囡讀呢間小學!

我當日叩門也很多人,但阿囝見完學校第2天就Call我收咗...
他現在讀得很開心,而且也很投入學校的活動.

只是每日要坐校車.我想明年嘗試轉去基灣.只需步行數分鐘即可.

我現在也心大心細.

‹ 上一主題|下一主題