用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 旅港開平商會學校 40網有無人第一志願填旅港開平但派唔到的? ...
go

40網有無人第一志願填旅港開平但派唔到的?

代友發問:40網有無人第一志願填旅港開平但派唔到的?

回覆:40網有無人第一志願填旅港開平但派唔到的?

旅港近年都好多人選,世事無絕對嘅…

開平已經係區內很受歡迎,

下年到我啦! 呢間都係我選擇之一。

回復 carmenlau11182 的帖子

不要誤導中學沒關系既不是聯校, 一陣啲家長以系真入左先知唔系就慘.
哲哲寫真 哲哲私相集

回復 emilylamlw 的帖子

英文唔覺深我見朋友個仔系FB PORT 英默出來(小三)睇落好淺.
哲哲寫真 哲哲私相集

引用:回復+carmenlau11182+的帖子不要誤導中學

原帖由 mw7183 於 13-06-01 發表

不要誤導中學沒關系既不是聯校, 一陣啲家長以系真入左先知唔系就慘. ...

我已更改post, 唔想其他家長比我誤導....造成不必要錯誤 !!!

如果系聯系教育署個WET SITE 會寫明聯系http://www.chsc.hk/psp2012/main.php?lang_id=2
你上去睇睇.有聯系果啲寫明"聯" 一條龍"龍'.
哲哲寫真 哲哲私相集

其實大家想知間小學有無中學一定要上教署個PSP 睇.清楚,如果唔系到時入左先知無就失望了.
哲哲寫真 哲哲私相集

引用:其實大家想知間小學有無中學一定要上教署個

原帖由 mw7183 於 13-06-01 發表
其實大家想知間小學有無中學一定要上教署個PSP 睇.清楚,如果唔系到時入左先知無就失望了. ...
Oh ......
原來係咁。

咁我誤會咗啦!

大家唔好比我誤導!!! Sorry

其實我見咁多人都講開平系有聯系中學,所以上PSP 睇.但唔見有寫.其他學校有寫既.
哲哲寫真 哲哲私相集

mw7183 發表於 13-6-1 20:01

其實我見咁多人都講開平系有聯系中學,所以上PSP 睇.但唔見有寫.其他學校有寫 ...

我都係聽人咁講, 而我有上開平小學睇升中結果, 又真係有10名入咗.

但點都好, 多謝你, 我又學識多一樣野.....

不過下年佢都係我考慮之一.

揀學校系要搵多啲資料,佢地系同一個辦學團體,可能成積好好旅開中學都會收.
哲哲寫真 哲哲私相集

回復 emilylamlw 的帖子

英文我就唔肯定佢深定淺,只系見朋友POST 出來既英默好淺 (小三既)
哲哲寫真 哲哲私相集

我聽同學家長講今年旅港無得叩門 , 無表派 , 話因為一早已有100個後備生(不過我都係聽佢地傾計講,,,唔知堅定流)

引用:我聽同學家長講今年旅港無得叩門+,+無表派+

原帖由 小露比* 於 13-06-01 發表
我聽同學家長講今年旅港無得叩門 , 無表派 , 話因為一早已有100個後備生(不過我都係聽佢地傾計講,,,唔知堅 ...
可能留位給1-1-1又派不中的小朋友

bee918 發表於 13-6-1 23:52
可能留位給1-1-1又派不中的小朋友
都有呢一個可能