用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 95網,派了那間?
樓主: hihileung888
go

95網,派了那間?   [複製鏈接]

八卦小王子 發表於 13-7-2 22:03
優才,播道,陸慶濤,真道,黃永樹,馮晴,宣基小學,將軍澳天主教
余家潔,循道,梁潔華
聖安德肋,明道, ...

你用受觀迎程度排? 定用升中成績 ? 特別是余家潔不太明係點同循道及梁潔華一排?, 另外, 明道及信義會上年升中成績好好, 亦有被無線訪問是將軍澳最多人升BAND小學及88%升中首志願, 如果是不專家, 不應該寫呢些排名給一些家長, 只有課程是否合小朋友, 好似直資一樣(部份愉快學習是主導), 我建議你寫清楚用什麼準則排名, 最好用受家長歡迎程度.....

littlestar_2009  人地咪講左排名不分先後law  發表於 13-7-5 08:58

如果基德同田家炳,大家會點決擇? 可否比些意見?

回覆:95網,派了那間?

那裡可知間小學排band幾

回復 Babychloe07 的帖子

最近响書局睇過一本書叫全港小學競爭力排名 (唔係太記得全名), 入面D排名我覺得都怪怪地 (無咩根據), 我會係响9月中到等各小學開放日, 帶埋小朋友去參觀下, 睇吓邊間最 fit 佢再決定點安排, 而家真係學位難求...

引用:回復+Babychloe07+的帖子 最近响書局睇過

原帖由 arlokmama 於 13-07-05 發表
回復 Babychloe07 的帖子

最近响書局睇過一本書叫全港小學競爭力排名 (唔係太記得全名), 入面D排名我覺得 ...
親身體驗係最好,我當初選校去了8間津校,4間直資,大部分同仔仔一起去體驗,過程會了解好多,大家加油

DENNISSON_NG  Good mama  發表於 13-7-5 19:43
arlokmama  謝謝! 大家加油!  發表於 13-7-5 12:46

‹ 上一主題|下一主題