用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 a仔睡眠问题
樓主: zhfl729
go

a仔睡眠问题

回復 myson727 的帖子

我都有去驗, 佢話驗到敏感o個d 介口3 - 9 個月, 之後可以慢慢試食返, 你有冇之後試食返呀?

回覆:a仔睡眠问题

我囝係協康做耳穴後,瞓得好咗好多,大家可以上網睇睇!!

大約幾多錢?

回覆:Catonmama 的帖子

我仔戒左三年,有時唔少心食錯左(特別出街食),就出時,表現倒退,所以考試前一定不出外吃飯,可能a仔敏感與一般情況不同。

回復 idak 的帖子

HK Biotek  (IgG) ...$2xxx

我仔透過醫生診所,寄D血去外國驗IgG4 ....$4xxx

係咪即係兩個加起來, 咁咪要7千幾....實在太貴了﹗我預計要四千咋﹗點算?

回覆:idak 的帖子

你唔會了。
想平可去HK bioket 做, 只需$2xxx。

我上個月去做要3200啦~

想問表現倒退係咪好明顯架? 因為有時面包, 餅乾呢d, 我自己唔買但係可能上playgroup/ 返學茶點都會有d敏感成份...好難完全唔食呀~~~

回覆:Catonmama 的帖子

倒退行為: 你幫佢戒口後,某些怪行為會消失(例如我仔會突然亂跳),專注力改,戒清後食番小小,之前的怪行為會出現,好易睇,專注力混亂,發夢發呆。

戒口方面,建議可向幼稚園配合,自備茶點。

Catonmama  Thanks!!  發表於 13-6-7 13:59