用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 港島東區 2012 B 報左邊間PN?
樓主: tinywen
go

港島東區 2012 B 報左邊間PN? [複製鏈接]

過來人X3, 我住太古, 所以仲有報聖安娜+寶寶, 寶寶100% 保證會收番自己playgroup小朋友, 佢每年一月收新生讀playgroup, 先到先得, 如果有興趣, 就要留意報名時間, 早啲報咗playgroup先, 咁起碼有一間在手, 個心定好多...

另外, 我個仔出世無耐我已經有報康怡victoria playgroup, 但由始至終都輪唔到我個仔....

呢幾日打咗上面JM介紹的學校, 間間d playgroup都未有得報, except Victoria (一出世已排), 請問仲有無d playgroup而家有得排隊?thx..

灣仔小童群益會,,,,有得報,,但要足 1 歲先有得讀,,,但你可以排左先~~~

PN 仲有PODS

mvtogether 發表於 13-5-31 15:57
PN 仲有PODS

Is PODS good?

jessiechen 發表於 13-5-29 12:08
過來人X3, 我住太古, 所以仲有報聖安娜+寶寶, 寶寶100% 保證會收番自己playgroup小朋友, 佢每年一月收新生 ...

我住西灣河,都諗住報聖安娜+寶寶.  知唔知好唔好㗎?

我個女都讀康怡 playgroup, just got accepted.  We have waited for 15 months.

回復 kittyland06 的帖子

仲有太古st Anna

北角民生都有playgroup
嶺南己經可以交報名表了~

回覆:港島東區 2012 B 報左邊間PN?

報咗民生(5個月報),V記(3個月報),TT(7個月報),完全沒一間有回復

Pods係樂基係天后新開合資preschool, 將於九月開第一班PN, 所以暫時未有comments

請問一出世就報Victoria是指playgroup嗎? 因為問過PN要今年九月先可以報...

thx.. 各位媽媽, 等我又打去排吓先.. 
係呀, Victoria Playgroup...

引用:Pods係樂基係天后新開合資preschool,+將於

原帖由 bettychan4u 於 13-06-03 發表
Pods係樂基係天后新開合資preschool, 將於九月開第一班PN, 所以暫時未有comments
好奇一問:究竟PODS九月開定十月開呢?(曾聽過有職員同其他家長說十月至開;但聽talk時又話九月開...)

同埋社署「正式」批左可以辦PN未呢?見佢好似開得好急咁... 唔知做好哂手續未..

回覆:slhsbc 的帖子

係 Victoria Playgroup 一出世就可以報,但係過一歲至會比位你返

醒目開學勳章

回覆:港島東區 2012 B 報左邊間PN

打算報迦南,因為大女讀緊,想佢哋一齊返學放學,冇咁煩,但都會報多一兩間做後備!

過來人X4, 我住西灣河,還有杏花邨聖道明,鰂魚涌躍思(得一日派表兼交報名費,聽說有得交就有得讀),Kornhill Anglo-Chinese Kindergarten and International Nursery。

引用:回復+kinyan11+的帖子 係呀,,,,西區好小+N

原帖由 arwawa 於 13-05-29 發表
回復 kinyan11 的帖子

係呀,,,,西區好小 N1 呀,,,,你會唔會間間都報呀,,, ???
半日既,報曬都係得5間

回復 tinywen 的帖子

你報邊間維記playgroup, 幾月b? 我都係出細一個月報, 仲未有回音.

回覆:港島東區 2012 B 報左邊間PN?

請問近cwb 或 跑馬地有乜好PN?  我個係細b!

回覆:港島東區 2012 B 報左邊間PN

銅鑼灣有 Vic 及 spn,  都好難入,所以要試埋灣仔及北角了

‹ 上一主題|下一主題