用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 港島東區 2012 B 報左邊間PN?
go

港島東區 2012 B 報左邊間PN?

各位媽媽,你地報左邊間PN或諗住報邊間PN? 正煩惱-ing...

有冇諗住報埋灣仔區呢?

我B係Jan 2012 B.

我個b 係8月b 2012, 早幾日報左灣仔一間,,,因為近我返工,,,,而家打算報多兩間,,,,我地家住西區~~~煩惱都爆,,,,,,,,,,

回覆:港島東區 2012 B 報左邊間PN?

我都係2012 jan 東區b, 我都諗住報埋灣仔區,不過如果近d有學校收都會揀返近d, 驚佢搭太耐車無耐性〜

回覆:港島東區 2012 B 報左邊間PN

我係過來人,講真港島 pn 唔係好多,報哂都唔會好耐。

北角明慧,北角民生,蘇淅,玫瑰崗,灣仔堂,聖基道,杏花邨啓思,深灣軒杏思,維多利亞,PIPS,TUTORTIME ,北角衛理堂

仲有邊間請其他媽咪補上

Thank you all Mammys!

之前報剩左TT pg, 收左, 但係太貴最後無join.
現在希望遲D報Victora會收我個女入PN啦.

回覆:kittyland06 的帖子

請問媽媽,灣仔堂全名是什麼呀?我想報多幾間灣仔區呀!謝謝你!

回覆:tinywen 的帖子

有同事個仔讀TT,覺得一般!如果維記,而家報名就可能遲左啦!我有個同事個女出世一個月報,結果冇回音!

回覆:港島東區 2012 B 報左邊間PN?

過來人x2,西灣河明我,小西灣迦南,小西灣嶺南(想考嶺南嘅要留意,嶺南唔係直升的),仲有D唔出名的

回復 arwawa 的帖子

我阿B一出世唔夠一個月已報左playgroup. 現在先有位.  希望報PN時會容易D.

死火啦,,,我而家一間playgroup 都冇回音呀,,,,

中華基督教會灣仔堂

你報左邊間Victoria?  你要等起碼超過一年佢地先會call你ga.

b 仔6 個月大報左凌月仙,,,冇報過 Victoria,,,,,,,,,
今日再報埋偉思playgroup,,,,,,
聖雅各話要7月打去問8月仲開唔開playgroup~~
可能到b 仔 1 yr old 都冇playgroup 返~~~~

回復 tinywen 的帖子

thx,,,form print 左 ,,,要9 月先開始,,,,,

引用:回復+arwawa+的帖子 中華基督教會灣仔堂

原帖由 tinywen 於 13-05-28 發表

中華基督教會灣仔堂
灣仔堂不是九月才接受申請?

回覆:meowymeowy 的帖子

網上面系甘寫,但是定期上去check 好D!

引用:網上面系甘寫,但是定期上去check+好D! +

原帖由 arwawa 於 13-05-28 發表
網上面系甘寫,但是定期上去check 好D!
我之前打過去問,都是說九月,所以唔明點解有人說報左...

回覆:arwawa 的帖子

我都住西環,阿囡6月出世~~我target半日n班,選擇唔多呀
至於playgp,可以報出面個啲,唔一到讀幼稚園個啲~~

回復 kinyan11 的帖子

係呀,,,,西區好小 N1 呀,,,,你會唔會間間都報呀,,, ???

回復 kinyan11 的帖子

有MUD PLAYGROUP 好介紹呀,,,,我而家都未有得上呀,,,,你開始左上未呀,,,, ????