用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際基督教優質音樂中學暨小學 P.2有位eng teacher好無愛心
go

P.2有位eng teacher好無愛心 [複製鏈接]

P.2有位eng teacher好無愛心,經常罵人!我的小朋友一見到佢就驚!可憐!
   0    0    0    0

回覆:flowerpo 的帖子

有同學校反映嗎?點冇愛心法呢?

回覆:P.2有位eng teacher好無愛心

教咩科目?

回復 DalaDala 的帖子

不停罵!我小朋友怕事!更恐佈

教eng科!校長什少見到!

最慘係班主任跟著三年P1-P3!都不知點算!

flowerpo 發表於 13-5-26 21:35
P.2有位eng teacher好無愛心,經常罵人!我的小朋友一見到佢就驚!可憐!

你點知佢成日駡人既?
可否pm 我老師名呀?

這學校的老師愛心欠缺!不知道有個別差異!只懂話你差!

我孩子在這讀!比人罵點會不知!

flowerpo 發表於 13-5-27 13:28
我孩子在這讀!比人罵點會不知!

你有無問過同班同學既家長????
如果你不太認識可以試下相認一下....

你一註冊入來就禁寫出來, 我地始終未入學幫你唔到...

回覆:flowerpo 的帖子

你小兒是否跟左這英文老師成年? p.2 掟唔順、就 post 出來? 可以 email 比校長 救助?我個人認為 老師認該要嚴 但不是惡、只董呼喝出指令是不行的,但如果不是經常性仍可以接受、不竟老師都是人。

她是有讀兒童發展,明白有個別差異!因材施教的道理!點解態度會這樣差,不讚賞小朋友呢!我也有讀兒童發展,好清楚不同的人要用不同的方法,但她們就無!差就是衰!

其他高年班的同學仔也有說這位老師很可怕!所以你話一個8歲的小朋友真可憐!

回覆:P.2有位eng teacher好無愛心

即係呢位係班主任? 咁G1時係點?點解宜家先有問題?可以pm我老師名字嗎?

回覆:laiyuen 的帖子

同埋你有無當面同呢位老師傾過?或者有無同另一位班主任反映過?
你話呢間學校既老師好無愛心?除咗呢個仲有邊個? 我仔咁多科既老師都好好,我亦認識唔同班級既同學家長,二年級既都識2-3個,so far無聽過有老師好惡成日鬧人喎,你小朋友咩班呀?

flowerpo 發表於 13-5-26 21:35
講真,我諗每間學校都有學生覺得怕的老師。雖然你完全無提過係咩事,但係如果那位老師對每一位學生都係咁,我會叫小朋友唔洗驚,反正全班都一樣被駡,問心無愧就好了。如果佢只對某些小朋友係咁,那就檢討一下,勇敢面對。你不要說甚麼可憐,別讓小朋友用這兩個字就逃避下去。我小朋友都係一個好怕事的人,我會讓佢去繼續佢覺得可怕的事(只是興趣班),希望對佢係一種磨練,每次鼓勵佢去面對。每每遇到好老師梗係好啦,遇唔到,都係好好人生課堂呀。別讓孩子在溫室中成長。媽咪你都要加油,多些去了解事件真相,從而去幫助小朋友。good luck!

既然你話高年級都知老師怎樣,我相信校長畧知一二。做老細都知自己員工怎樣,我同意如果“那位老師對每一位學生都係咁,我會叫小朋友唔洗驚,反正全班都一樣被駡,問心無愧就好“。我通常聽其他家長講老師有愛心,每個老師對學生要求不同,有d嘻嘻哈哈可以一堂,有d板起臉教識學生。我會鼓勵孩子做好,這是他學習上的責任,無論遇上什麼老師也應如此,何況他將來,更遇上不s同style的老師。

你們不是被罵的家長!沒有感受!還很支持她!希望你們永遠遇到真心教育的老師!

回復 flowerpo 的帖子

樓主,妳剩係哭(個公仔圖案)無用架,應該直接找校長談談,我常常接個女放學,都見到校長,或者打電話約個時間仲實際。本人大仔由開校到今年中六畢業,小女由小一至現在中二都無妳以上的事情發生。可能現在有,就更加要校長處理啦。

國際基督教優質音樂中學暨小學

老師做錯了就向學生道歉,不竟家長出工錢給你教我個仔。你收工錢去學習教育及教學相長,而不是去屈辱

你要是有事情也和這種老師有關。你要站出來。為教育界除垃圾。

你要明白有些人當老師只為薪高糧厚,對於怎樣愛學生及建立他們。。絕不要和他們商討。

‹ 上一主題|下一主題