用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 根德園係咪唔收細B?
樓主: selialee
go

根德園係咪唔收細B?

回復 濼晴 的帖子

Hi,
我問下佢地兩位再答你,好嗎﹖因為兩位都好忙,升上K3本來由2天變1 天。得唔得我都會PM你

回復 monkeydiary 的帖子

以佢地兩歲人仔,肯唔肯答重要過答案啱唔啱,都唔一定條條要答對。況且年年題目都會有唔同,問番D媽媽就算同一屆問的都有唔同。唔使太擔心。

回覆:BBvivian 的帖子

thanks

回復 BBvivian 的帖子

很感謝你的分享,謝謝

謝謝你的鼓勵!

BBvivian 發表於 13-5-23 09:25
‧我個仔今年k3了,10月仔,三年都係全班最細三個之一。
‧面試時好細,只懂答短問題,但老師問所有問題佢 ...
如果唔識講嘢 係咪唔報kv好過?

回復 luckyyanb 的帖子

我小朋友係九月中的細B,面試時都冇乜講過野,亦沒有唱歌,但就有依老師的指示完成一些動作,例如砌積木,亦指著圖畫圖案。最終有幸獲得學校取錄。

如果喜歡學校,值得嘗試,不要輕易放棄!加油

引用:回復+luckyyanb+的帖子 我小朋友係九月中

原帖由 yokeeland 於 13-07-17 發表
回復 luckyyanb 的帖子

我小朋友係九月中的細B,面試時都冇乜講過野,亦沒有唱歌,但就有依老師的指示完成 ...
你好!我小朋友係九月尾細B呀!收call waiting 入!

回覆:Macylau 的帖子

我想問什麼月份interview??

Bb Vivian ,

Do u remember which sort of 積木 and 陀螺, 動物同工具 they used for interview?? Thanks a lot!!

引用:BBvivian請問當年你仔仔interview時考左d咩

原帖由 monkeydiary 於 13-06-06 發表
BBvivian請問當年你仔仔interview時考左d咩呢?
請問14年的K1開始報名未呢?過往面試曾經問過什麼類型的問題呢?

引用:+本帖最後由+BBvivian+於+13-5-23+09:27+編

原帖由 BBvivian 於 13-05-23 發表

請問14年的k1開始報名未呢?

上學枚網頁都未睇到幾時可以報名呀,
我想應該SUMMER 後?!

BBvivian 發表於 13-5-23 09:25
‧面試時好細,只懂答短問題,但老師問所有問題佢 ...

BB VIVIAN 你真係好~~好有耐性又詳盡, 謝謝你這麼願意分享!!我想問一問, 洗唔洗有相同的宗教信仰先會收??因為我聽好多人講, 好多出名的幼稚園都會偏向收D有相同信仰家庭的小朋友.....因為我冇宗教信仰.......所以我好擔心.....但係又唔想因為咁去信.......

引用:+本帖最後由+BBvivian+於+13-6-7+20:07+編

原帖由 BBvivian 於 13-06-07 發表

十月細B可以有齊Victoria, st cat同KV offer! 真係好勁呀!

係呀..我個女都係連自己個名都講得唔正....重要佢講埋父母既名...真係好高難度喎...

引用:回復+monkeydiary+的帖子 係呀..我個女都

原帖由 allisonwong525 於 13-08-10 發表

係呀..我個女都係連自己個名都講得唔正....重要佢講埋父母既名...真係好高難度喎 ...
十一月先interview喎!仲有成三個月,自己係屋企train下啦!咩名,幾歲呢啲問題真係要答到,好多間都問!

回復 BBvivian 的帖子

請問普通話K2的時候一星期兩堂教D咩呀?

回復 Channgaicat 的帖子

KV 係沒有宗教背景的, 放心.

回復 joyce10142003 的帖子

Kv 是沒有普通話堂