用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 英華小學2014-2015小一再次接受報名
樓主: jeremyphlam
go

英華小學2014-2015小一再次接受報名   [複製鏈接]

回覆:英華小學2014-2015小一再次接受報名

對學校行政失當俾意見係好平常,唔明d人成日叫人唔鍾意唔滿意就唔好報!? 呢d係咩心態?

是非唔係越辯越明咩?辦教育更加要開明聽取别人意見,唔可以大石擲石蟹壓落黎

亞囡學校考試因病而要補考的, 分數也要打個8折, 這樣才對其他學生公平. 相信很多學校也是這樣. 所以應該把第一批和第二批報名的分開處理. 第二批的要在1st round稍扣少許分, 進入2nd round的便重新計算.

咦......好聰明!!!  Good marketing skills!!!  

多左好多人談論 YW,  提高知名度!

taktakchichi 發表於 13-5-15 17:01
當日咁多人想去簡介會都去唔到又再加場, Open Day叫佢俾多張飛等一家4口可以一齊去都話唔得.
可見佢地真係 ...

係囉........好多家長都拎唔倒飛去簡介會,又唔見佢特辦多埸既?!

回覆:donutbaby 的帖子

我建議你報咗都唔好去

學校咁安排,有好有唔好。與其改變唔到,呻完就幫小朋友好好準備面試吧!可能最後再報名既人唔係太多呢(有心一早報左啦) ,唔好嚇自己先啦!

這件事讓我更明白和體諒在香港辦學的難處。一些自我中心的家長以消費者的心態去批評,或疑似利益被侵害以受害人自居。香港人越來越少的包容和體諒,這十多年真的和強國人越來越相像,溶合之期應不遠了。

那些巳報名的家長如果為此事覺不快,希望認真的考慮要不要去面試。在英華,朋輩間有的是良性競爭,你讀書叻,但我是田徑選手。同學及父母們也會互相幫助,不會斤斤計較。

始終是十二年的人生,錯配了就太可惜了。

maxtimma  Agree..that's why I choose Ying Wa finally  發表於 13-5-15 21:16

回覆:jeremyphlam 的帖子

很贊同「在英華,朋輩間有的是良性競爭,你讀書叻,但我是田徑選手。同學及父母們也會互相幫助,不會斤斤計較。」

回覆:jeremyphlam 的帖子

十分同意你的見解,但還是算吧,怪獸家長一年比一年多,學校俾人再報名,又話人哋想加大報名人數,又話對之前報名嘅人唔公平,你估之後報嘅實收嫁,人哋有彈性,又話人哋之前做得唔好。真係認輸了。你哋慢慢插吧!

Think positive, 2nd round is 30% on the application if the rule is unchanged, then if there're 100 additinoal form, then there's 30 seats are available for all applications. More chance to get into 2nd round.

bigboy129 發表於 13-5-15 19:58
十分同意你的見解,但還是算吧,怪獸家長一年比一年多,學校俾人再報名,又話人哋想加大報名人數,又話對之 ...

再報名正正反映英華那份人情味及管理層不會默守成規。今年的復校十週年活動及突然提早報名的確有不足的地方,但報考人數仍創歷年新高。其實學校可以甚麼也不用做,三千多名申請者絕對足夠選出150位合適的學生。

但學校依然肯冒這個予人不良印象的風險,勇於承認之前考慮不全,給一些因今年提早報名而失去預算的家長多一個機會。我相信能有這份人情味和胸懷的校長和管理團隊不會很多。

maxtimma  Agree  發表於 13-5-15 21:13

引用:+本帖最後由+jeremyphlam+於+13-5-15+20:26

原帖由 jeremyphlam 於 13-05-15 發表

引用:這件事讓我更明白和體諒在香港辦學的難處。

這件事讓我更明白和體諒在香港辦學的難處。一些自我中心的家長以消費者的心態去批評,或疑似利益被侵害以受 ...
男孩子應該是有這種胸襟和氣概! 良性競爭,輸了便輸了,傷心過後再想一下怎樣使自己技術進步可贏下一次比賽。識一個英華小男孩便是有這種精神,不會嫉妒、不會憤慨。

jeremyphlam  這是校長和老師常常教導小朋友的。  發表於 13-5-15 22:57
mummyWai  agreed.  發表於 13-5-15 22:00

醒目開學勳章 貢獻勳章

雖然我係旁觀者,但係...會因為多咗人報名而受影響嘅人多嘛?相信不多
倒不如話,因為提早申請,人數少咗,e+俾返個機會嗰d錯過咗嘅人,先係應有數字!

係你嘅,走唔甩,唔係你嘅,幾百人報名都一樣可以無offer
呢個唔係計平均機會率嘅遊戲!

恐龍家

引用:+本帖最後由+jeremyphlam+於+13-5-15+20:26

同意。更加證明英華係一間好學校。其實冇邊間好似英華咁報名及取錄完全公開透明。好多學校收幾多申請同俾左幾多offer 外人係吾知, 有關係及有勢力人仕幾時入from完全冇人知。
英華真係有心辦好學校, 學校同老師應該吾會有"少做少錯, 吾做吾錯"依樣野

回覆:嗅頭豬 的帖子

其實開放日的確係一飛難求,唔止報考既人,就算係讀緊既學生,都係只得3張飛。如果只計一半既家庭係要多一張飛,負責既老師、同學、家長義工都會辛苦好多。

http://era-central.blogspot.com/

Interesting discussion and debate.  I respect, without necessarily agree with all your views.   Fair or unfair, it's interesting to see that in general there are two camps - those who have submitted applications earlier in general would feel unfair, whereas those, whom I suspect that are parents with kids at YWPS, support the arrangement.  No doubt about your support as you are the firm believers in YWPS and its education spirit.  

Declaration of interest - I am from neither one of the two camps.  My kid will go to another school in Island side this September.

maxtimma 發表於 13-5-15 10:11
回復 rc1407 的帖子

請公平少少....英華小學今年由第一次公佈至收表(2013-03-01至2013-04-13)有成個月時間 ...
I wish YWPS will not become a so-called 精英學校 or noble school with only smart and bright children.   Think about this, which school should be a good school - the one with good academic standing and performance and with many inter-school awards or the one with more liberty and heart to embrace poor, minorities, learning difficulties or even disabled (e.g. child who are visually impaired)?   A good school should be full of 優秀children, or should be 有教無類?  

‹ 上一主題|下一主題