用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 外藉老師上門教英文的利與弊?
樓主: jc2009
go

外藉老師上門教英文的利與弊?

shadeslayer 發表於 13-7-5 19:40
賓賓是工人,不是教師,英文沒保証。用賓賓教,家裏只會多左個賓賓。

...

我以前個bun bun考左 ielts 8分。冇賓音,美國音,做左2年即去加拿大。萬中冇一。

回覆:外藉老師上門教英文的利與弊?

我識一個收800,一個收1000

minmin    發表於 15-3-10 16:46

回覆:外藉老師上門教英文的利與弊?

I want NET teacher too, any recommendation ?

引用:I+want+NET+teacher+too,+any+recommendati

原帖由 helen830 於 15-03-08 發表
I want NET teacher too, any recommendation ?
我都正在找英文老師,有好介紹請pm我!謝!

回覆 FrancesGraceCon 的帖子

可pm老師tel: 給我嗎?thx

可pm老師tel: 給我嗎?thx

請問可以給外籍老師聯絡電話我嗎? 小兒今年10歲, 想搵外籍老師教英文, 謝

回覆:外藉老師上門教英文的利與弊

我搵到間在九龍城無乜人的新開補習社,而家一對一 net 頭一個月收180 per hours, 第二個月收 200 per hours. 一對一只因無其他人補。可能有人話 net 末必識教,但我目的是要仔仔接觸外國人,不要怕開口,同學吓聽 chinlish 外其他口音,而家 so far so good. 但見佢無客,我怕佢執笠。

我用過兩個外籍老師, 她們正職在領事館工作, 太多空閒時間所以幫人補習, 有補習經驗.  1個收250 per hour.  另一個收300 per hour.

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 版面充斥 pm 或 email 等相關字句,違反基本版規第一條,現關閉本文
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛