用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 兒子在玫瑰崗讀K2的親身經歷
樓主: lolowen
go

兒子在玫瑰崗讀K2的親身經歷 [複製鏈接]

回復 gwlam 的帖子

说不定他们已经静静安排转校...

引用:If+I+can+help+the+police+or+the+case+inv

原帖由 lolowen 於 13-05-09 發表
If I can help the police or the case investigation, I will stand out.
是應該這樣做。絶不接受校園暴力。

回復 Angie_Law 的帖子

我都聽過根德園有黑房,亦有家長在BK提及。

回覆:兒子在玫瑰崗讀K2的親身經歷

其實諗深一層,係咪香港d畸形風氣攪成咁呢?好多家長為了小朋友入到好既小學,自己又冇時間train小朋友,一味只係希望幼稚園有咁谷得咁谷,其他一於少理,另一方面d幼稚園為咗要賺錢,睇住d客仔要求做人,但其實嗰幾歲人仔唔係個個都咁易攪架嘛,最後佢哋有d癲到用埋d非常手段,情形就好像d運動員自知能力有限,一時想歪走去食禁藥一樣,博冇人知?

我們做家長的應該籍著呢次事件,好好反思下想小朋友入間甚麼樣的學校。

純粹有感而發,不喜勿插。

引用:If+I+can+help+the+police+or+the+case+inv

If I can help the police or the case investigation, I will stand out.
佩服

引用:如果d事係真既,+個小朋友得個兩歲人仔,+咩

原帖由 chiwiz 於 13-05-09 發表
如果d事係真既, 個小朋友得個兩歲人仔, 咩都唔識, 俾d甘既幼師欺負, 弱小心靈受左幾多創傷, 佢地擔唔擔當得 ...
唔好意思,妳去香港天主教香港教區綱頁睇吓,佢地不屬於

引用:Quote:原帖由+chiwiz+於+13-05-09+發表如果

原帖由 GCG 於 13-05-10 發表
唔好意思,妳去香港天主教香港教區綱頁睇吓,佢地不屬於
係不屬於香港教區!

好呀!咁麻煩樓主快D聯絡警察,幫得幾多得幾多,如果真係可以抽出果D害群之馬,真係造福好多小朋友㗎

簽名被屏蔽

回覆:兒子在玫瑰崗讀K2的親身經歷

好彩果位外籍老師揭發件事

tuelovefei 發表於 13-5-9 11:31
真假都好啦...個人立場就唔會搵小朋友去搏....名校都假啦...
寧願佢做一個開開心心既小朋友.. ...
我都係咁話!
萬一係真既,咪即係送自己個小朋友去虎穴?
‹ 上一主題|下一主題