用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗
樓主: meowymeowy
go

兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+mirage+於+13-05-08+發表回復

原帖由 feipow 於 13-05-08 發表
呢位人兄玫瑰崗你有份架?咁100%肯定?我諗依家大部分RHS過去同現在嘅家長,都會拎住張相,問下自己個小朋 ...
同意X2

引用:回復+Minimelody+的帖子 我都係咁話,一定

原帖由 mirage 於 13-05-08 發表
回復 Minimelody 的帖子

我都係咁話,一定是嗰net 揑做或photoshop key 上去的,校長應申請禁制令禁止在警 ...
如果個net自己用photoshop key上去的話,一報警,警方就一定check到張相retouch過,個net點會咁蠢,同埋如果佢自己有份,我係佢,我只會秘密地report比蘋果,唔會接受電話訪問囉,等蘋果自己查,依家搞到咁,佢一定要做人証,個net點會咁蠢。

回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

個死硬派家長是否被嚇到儍咗!反咬老師係用photoshop 造假?

不论NET的动机如何、是否有份同点解现在才出来? 关键是为何发生和如何帮助这可怜的小朋友?以后如何预防?学校明确指引不能体罚?装Cam?

引用:不论NET的动机如何、是否有份同点解现在才

原帖由 ritachan2012 於 13-05-08 發表
不论NET的动机如何、是否有份同点解现在才出来? 关键是为何发生和如何帮助这可怜的小朋友?以后如何预防? ...
同意,既然有張相公開咗,我覺得應該查清真偽,好等大家知道真相,同時要稔下點樣幫到可憐嘅小朋友,同埋學校應該點樣阻止同樣事件再發生

正如有家長講,學校多年作育英才,大家要信校長信學校。

實在太過份,唔係我個仔見到都好心痛。如果證實係真有其事就真係好離譜,個校長老師必須要出來交待下。

但有錦既報導,作為家長難免會對呢間學校反感,我一定不會報讀,免得擔驚受怕。

引用:個死硬派家長是否被嚇到儍咗!反咬老師係用

原帖由 yk2 於 13-05-08 發表
個死硬派家長是否被嚇到儍咗!反咬老師係用photoshop 造假?

...
die hard fans! 佩服佩服!

引用:回復+Minimelody+的帖子 我都係咁話,一定

回復 Minimelody 的帖子

我都係咁話,一定是嗰net 揑做或photoshop key 上去的,校長應申請禁制令禁止在警 ...
家長們的眼睛是雪亮的,張相是否photoshop大家心裡有數。這麼嚴重的事不是幾個die hard fans 出來說幾句就可以挽回校譽的。

If i'm that teacher, I will not only send the photo to apple daily, I will also report to police.

希望快d拉到呢班老師, 已知係2個老師都係咁!  仲有ee係到呢?!

個net都話係學校好normal, 仲no reason炒咗3個net teachers.

真係警方調查, 呢班人都吾敢吾返學收風, 呢單係刑事, 佢地心理壓力咁大, 就算吾出手搞小朋友, 相信小朋友又要畀佢地鬧.  希望快d揾到呢d人出嚟, 停佢職務先.

mirage 的帖子

我女出年讀pn,我都打聽過件事,但暫時聽讀緊既家長都話小朋友讀得好開心,好鐘意返學,家長學生到畢業對學校仍依依不捨,學校亦無體罰,我認為家長最了解自己小朋友亦最清楚學校

http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=516302251762394&id=165696793489610

可憐兩歲人仔唔識得返屋企一五一十同父母講。
希望佢K1去左另一間學校升學,PN時的經歷無留下陰影。
United we stand, divided we fall.

kittyland06 發表於 13-5-8 18:23
die hard fans! 佩服佩服!

Oh!  They may say THANK YOU to that teacher when their kids have same case !!!

引用:Quote:原帖由+mirage+於+13-05-08+發表回復

原帖由 feipow 於 13-05-08 發表
呢位人兄玫瑰崗你有份架?咁100%肯定?我諗依家大部分RHS過去同現在嘅家長,都會拎住張相,問下自己個小朋 ...
同意

引用:正如有家長講,學校多年作育英才,大家要信

正如有家長講,學校多年作育英才,大家要信校長信學校。
Are you the headmaster ?!
I think normal people wouldn't have say these (support the school by all means) without further evidence showing the school is not guilty.  This is a serious n evil crime! The police really need to investigate n find out the truth! All parents deserve to know what was going on!

引用:mirage+嘅留言極度令人反感!+你绝对係打手!

原帖由 pelegia 於 13-05-08 發表
mirage 嘅留言極度令人反感! 你绝对係打手!
同意!

勁衰!!兩歲bb乜都唔識頑皮都好正常,點可以跪地綁手綁腳封口,對待像罪犯一樣,簡直人渣!!佢會這樣對自己小朋友嗎?天收!

我都覺得仍奇怪應該唔會得一兩個老師,點解冇其他老師姨姨出聲?

‹ 上一主題|下一主題