用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗
樓主: meowymeowy
go

兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗  

我睇到好不安又好嬲!!! 我都係啱啱放棄咗另一間...都唔知點算!!!!!!!!!!

以為大陸新聞!

其實只係搶玩具,唔使用膠纸幫手吧😤

引用:幾年前-已知玫瑰崗用體罰

原帖由 Lingfung813 於 13-05-07 發表
幾年前-已知玫瑰崗用體罰
係? 好彩無幫小朋友報呢間學校,接受唔到學校咁樣虐待小朋友。

回覆:兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗

為女兒選校時亦曾到該校參觀,都發現普遍老師比較傲慢及不理想(惡)失望地即時打消報該校念頭,但未想不到會咁震驚!這真是令每一位父母痛心,想不到今時今日香港仍有此些老師存在,是否應該報警?是虐兒!更驚呀是連該校老師說是普遍!真替有心的香港幼兒教育者不值,真是蒙羞!

睇到真的好心痛,老師成日叫家長信學校信老師,但這間學校的老師竟然咁樣對一個只得兩歲的小朋友,完全傷害小朋友的自尊和弱小心靈。對呢間學校的教學手法好失望!

回復 cloudwingwing 的帖子

我都無報,如果有報,就算係唯一offer都會放棄﹗PN可讀可不讀,情願讀PG好過。睇段片,我相信是真有其事,而一間學校容許咁樣的事情發生,一定大有問題。小朋友咁細個,每天都返學,遇到的人和事對佢將來好大影響。

睇到好嬲!老師咩身份?咩資格?可以罸到咁嚴重!只有兩歲人仔,慢慢教嘛!呢個小朋友父母見到實好嬲!

回覆:ivykingking 的帖子

唔係佢父母都好嬲!兩歲人仔咋!是人做的嗎?還說老師!真係嬲到唔識形容!

【短片】兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗 - 蘋果日報 - 即時新聞 - 要聞

【短片】兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗
新聞連結:
http://s.nextmedia.com/realtime/ ... 6647&a=51394016

不收費我一定唔會比bb讀,希望它們停止所有教學活動

太過份!作為幼兒教師對只有二歲小孩如此殘忍。實在太離普!希望只是個別事件而已。

可恥

太過分! 我都唔信校長唔知,如果唔知啲老師會咁大膽?

我睇完真是好傷心

原來已發生兩年!點解拍照人到今日至同蘋果講?點解唔即時報警?點解校長一直不知情?太可怕了!

實會有家長話你個小孩乖就冇事,這只是個別事件,校長同老師都是充滿愛心的。學校升小考直資小學result 好好,你唔讀大把人搶住讀。個校長咁快報警,又暗示相片有機會在其他地方影。

垃圾崗!黃校長根本睇唔晒幼及小學部!

引用:實會有家長話你個小孩乖就冇事,這只是個別

原帖由 mirage 於 13-05-08 發表
實會有家長話你個小孩乖就冇事,這只是個別事件,校長同老師都是充滿愛心的。學校升小考直資小學result 好 ...
The news said the principal not yet call the police