用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人收到維記 Call Waiting ?
樓主: JoyceNgYY
go

有冇人收到維記 Call Waiting ? [複製鏈接]

回覆:有冇人收到維記 Call Waiting ?

我都唔想一放工就要同阿囡D功課搏鬥. 不過大坑真光是英文或母語教學?有朋友話St Clare 好,不過又係谷到爆,我唔多想因為大量的功課而減少我們的親子時間

chouchoumama 發表於 13-5-12 07:34
SPN? Congrats!
Yes. St Paul's Nursery. Can't believe we really get the offer.

kittyland06 發表於 13-5-12 10:04
謝謝你的回覆。唔指一次聽話聖心好谷,academic 要求好高,不是我那杯茶,因為唔想k2就要日日放工睇佢功課  ...
SH 幼稚園唔谷,算係happy school。但上小學就深,所以K3開始都要準備定。

chouchoumama 發表於 13-5-12 09:39
kittyland06: 我都係港島區維記PN, 我都諗緊除了SPK, 仲有邊間龍校好?
初時我都諗住讀1年維記PN, 再考港島龍校K1, 心水有聖保祿,聖心,聖嘉勒。其他就未必考慮啦!

chouchoumama 發表於 13-5-12 16:40
我都唔想一放工就要同阿囡D功課搏鬥. 不過大坑真光是英文或母語教學?有朋友話St Clare 好,不過又係谷到爆, ...
但講真,好的小學都係谷的,香港讀書就係咁慘。

hksunshine  香港讀書就係咁慘 x 2 !!!  發表於 13-5-24 11:48

十萬個無奈

回覆:myliemama 的帖子

引用:Quote:chouchoumama+發表於+13-5-12+09:39+

原帖由 myliemama 於 13-05-12 發表
初時我都諗住讀1年維記PN, 再考港島龍校K1, 心水有聖保祿,聖心,聖嘉勒。其他就未必考慮啦! ...
謝謝回覆!你囡囡好叻入咗 spn, 你都係覺得只有三兩間可以考慮報?請問St Clare 是否半龍?

回覆:myliemama 的帖子

Congrats myliemama! 你個offer係邊間維記呀?

聽朋友講, St Clare 小升中不是全收, 中下游是不收的, 但什麼為之中下游, 就不知道了

引用:聽朋友講,+St+Clare+小升中不是全收,+中下

原帖由 chouchoumama 於 13-05-13 發表
聽朋友講, St Clare 小升中不是全收, 中下游是不收的, 但什麼為之中下游, 就不知道了

...
咁幼升小是否大部份收?不過我住灣仔跑馬地嗰頭,所以唔係咁想去中上西環返學

回覆:kittyland06 的帖子

咦,鄰居喎!我們可以PM聯絡喎

回覆:chouchoumama 的帖子

引用:雖然機會好細,但都不時留意手機,怕自已一

原帖由 ngngachun 於 13-05-09 發表
雖然機會好細,但都不時留意手機,怕自已一時大意錯失機會。本人只係分享下感受

...
今期有八卦雜誌講劉華都想個囡入CWB維記,唉,多得他想入維記既人更多,更難爭了。

JoyceNgYY 發表於 13-5-18 14:56
今期有八卦雜誌講劉華都想個囡入CWB維記,唉,多得他想入維記既人更多,更難爭了。

...

唔怕啦!ek大把人唔鐘意維記,應該都會有媽媽比ek既言論嚇走架!

引用:如題,既然4月30日已收9000大訂,照計應該

原帖由 JoyceNgYY 於 13-05-04 發表
如題,既然4月30日已收9000大訂,照計應該好快有 Call Wait?
請問有無人收到海峰園分校PN嘅waiting list 有學位offer?

回覆:Chujai 的帖子

I gave up north point hh pm offer . I guess the place should have been released to other child on list.

illusion

引用:(何文田Victoria+)上星期四收到E-mail叫我

原帖由 christcheung220 於 13-05-09 發表
(何文田Victoria )上星期四收到E-mail叫我星期一second in , 結果星期三收到信,好開心呀…收左喇!終於放 ...
I also received call from HMT yesterday but no need 2nd in

引用:Quote:原帖由+ngngachun+於+13-05-12+發表

原帖由 kittyland06 於 13-05-12 發表
謝謝你的回覆。唔指一次聽話聖心好谷,academic 要求好高,不是我那杯茶,因為唔想k2就要日日放工睇佢功課  ...
agreed!!

引用:Quote:原帖由+christcheung220+於+13-05-09

原帖由 bamalamb 於 13-05-24 發表
I also received call from HMT yesterday but no need 2nd in
wow congrats! when is the registration deadline?

‹ 上一主題|下一主題