用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人收到維記 Call Waiting ?
樓主: JoyceNgYY
go

有冇人收到維記 Call Waiting ? [複製鏈接]

回覆:christcheung220 的帖子

可以找街車

回復 FUNGSN 的帖子

Ic ic , bel vic pn total 得60位,雖然我都好想有am, 我諗都好難有人放棄,校長夠爽快,話收,唔洗in第二次。

引用:回復+FUNGSN+的帖子 Ic+ic+,+bel+vic+pn+t

原帖由 karman888 於 13-05-10 發表
回復 FUNGSN 的帖子

Ic ic , bel vic pn total 得60位,雖然我都好想有am, 我諗都好難有人放棄,校長夠爽 ...
We r already v lucky. 你上幾點邊班PG?話60個位,實質可能好少。

引用:2nd+interview嗰日校長跟我說當天會見10個

原帖由 christcheung220 於 13-05-10 發表
2nd interview嗰日校長跟我說當天會見10個小朋友,再選3個,因為剩係得返3個學位. ...
謝謝,想請問有否寫求位信?多少封?

回覆:JoyceNgYY 的帖子

沒有寫求情信

christcheung220 發表於 13-5-11 10:01
沒有寫求情信

christcheung220,

咁即係HMT, 已經無哂位, 唔再CALL WAITING?

我會放棄學位,因為收到龍校offer.

引用:我會放棄學位,因為收到龍校offer.+

原帖由 myliemama 於 13-05-12 發表
Congrats! Which school?

回覆:有冇人收到維記 Call Waiting ?

SPN? Congrats!

回覆:有冇人收到維記 Call Waiting

其實我也是 spn 1st choice, 維記 2nd。現在入咗維記都好開心,只係唔知好唔好再考 k1,  考亦唔知考邊間....(港島區)

引用:其實我也是+spn+1st+choice,+維記+2nd。現

原帖由 kittyland06 於 13-05-12 發表
其實我也是 spn 1st choice, 維記 2nd。現在入咗維記都好開心,只係唔知好唔好再考 k1,  考亦唔知考邊間.. ...
我冇記錯你個係囡,除非打算一直走國際學校條路,如果唔係港島區都有好幾間龍校(特別係女龍校)值得K1去考啦。

回覆:有冇人收到維記 Call Waiting ?

kittyland06: 我都係港島區維記PN, 我都諗緊除了SPK, 仲有邊間龍校好?

引用:kittyland06:+我都係港島區維記PN,+我都諗

原帖由 chouchoumama 於 13-05-12 發表
kittyland06: 我都係港島區維記PN, 我都諗緊除了SPK, 仲有邊間龍校好?
聖心雖然唔係龍校,但好似小學有分上下午,不過唔記得上午或下午係私小,一半係私校一半係派位,可以了解下喎,女仔聖心都好好喎。

回覆:有冇人收到維記 Call Waiting

其實真正全龍校好似得大坑真光,我老公話剩係考有學券的大坑真光同寶血(半龍)及spk(冇學券但必考),係龍校之餘又平,其他幼稚園又唔係平維記好多又未必比維記好,又要 take risk 阿女轉咗校唔知開唔開心,所以好大機會凈考呢3間女校, 阿女又舒服啲唔洗 in 10 間 8 間。但係我都想聽下其他維記家長的意見!

引用:Quote:原帖由+chouchoumama+於+13-05-12+發

原帖由 ngngachun 於 13-05-12 發表
聖心雖然唔係龍校,但好似小學有分上下午,不過唔記得上午或下午係私小,一半係私校一半係派位,可以了解下 ...
謝謝你的回覆。唔指一次聽話聖心好谷,academic 要求好高,不是我那杯茶,因為唔想k2就要日日放工睇佢功課

回覆:kittyland06 的帖子

咁又係呀 我們喜歡維記都唔係喜歡谷style,自由主動快樂學習最重要。

您會放那間offer?

回覆:ngngachun 的帖子

‹ 上一主題|下一主題